22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Taşımacılıkta "japon taşıma sistemi"

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde faaliyet gösteren SS. Öz Yahşihan Kooperatifi, Yahşihan-Kırıkkale arası yolcu taşımacılığını Japon taşıma sistemine göre yapmayı hedefliyor.

SS. Öz Yahşihan Kooperatif Başkanı Yasin Yazıcı, Türkiye'de bir ilk olan Japon taşıma sisteminin çeşitli nedenlerle engellendiğini öne sürerek, 2.5 yıldır araçların boş yere beklediğini ve Japon taşıma sistemini faaliyete geçirmek için beklediklerini savundu. Yazıcı, "Çeşitli nedenlerle bizim taşımacılık yapmamız engellendi. Resmi prosedürleri aşmaya çalışıyoruz. Konu mahkemeye taşındı. İdare Mahkemesi keşif için heyet gönderdi. Keşiften alınacak raporlar sonucunda bu taşımacılığı yapmak istiyoruz" dedi.

 

Yeni bir taşıma sistemini hayata geçirmek için kolları sıvadıklarını dile getiren Yazıcı, "Türkiye'nin hiçbir yerinde bulunmayan Japonların kullandığı bir taşıma sistemini biz Yahşihan'a getireceğiz. Araçlarımızın taşımacılık yapmaya başlamasıyla birlikte, yaşlı, hasta ve hamile bayanlar için ayrılmış koltuklar, yol güzergahı ve durakların isimleri ve zaman çizelgesi olan stant, internet sitesi, müşteri şikayet hattı, kartlı sistem, içerisinde klasik müzik dinlenilen, haftalık dergi ve mecmuası olan 2004 model modern minibüslerle Yahşihan halkına hizmetin en iyisini sunacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

İlçedeki öğrencilere yönelik haftalık ufuk turları düzenleyeceklerini anlatan Yazıcı, öğrencilerin yaşadıkları ülkenin tarihi, kültürel ve sosyal değerlerini daha yakından tanıma fırsatı bulacağını bildirdi. Amaçlarının vatandaşların duraklara geldiklerinde üst üste müşteri almak olmadığını kaydeden Yazıcı, diğer taşımacılık yapan minibüsçü esnafı ile barış ve kardeşlik içerisinde ortak çatı altında toplanarak taşımacılık yapmak istediklerini bildirdi. Yazıcı, "Küçük düşünen minibüsçü olmak istemiyoruz.

Hedefimiz büyüyen Yahşihan. Bu ve buna benzer daha birçok projemizi hayata geçirmek için bekliyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 19:27:00
Güncelleme :8 Ekim 2009 Perşembe 09:07:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ezgi IP: 88.224.233.xxx Tarih : 10.10.2009 16:36:58

Şu an ki çalışan minübüsçüler minibüsçü değil at arabası sürücüleri.adam alem yapıyor sanki 1.vites2.vites! kardeşim benim zamanın önemli iyi arabam az yaksın diye eşek gibi uyuz uyz git hak mı bu soruyorum hak mı! benim zamanım senin yakıtından önemli! böyle bir kaç tane var şuan durakta.aldığınız paranın hakkını verin balışeyh-kırıkkale arası 30 km bir kişi 1 tl! siz 6 km alıyorsunuz 1.25! bir de kazanmıyoruz derler ya.