22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Tatbikatlar nefes kesti

KIRIKKALE'DE YANGIN VE DEPREM TATBİKATI

Kırıkkale'de 28 Şubat Sivil Savunma Haftası ve 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla Akşemsettin İlköğretim Okulu'nda yangın ve deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikatta öğrencilerin yaşanan afetlerde ve sonrasında neler yapmaları gerektiği anlatıldı. Siren sesiyle başlayan tatbikatta, ilk olarak öğrencilerin güvenli bir şekilde okuldan tahliyeleri gerçekleştirildi. Tahliye sırasında okul içerisinde mahsur kalan öğrenci ve öğretmenler Kırıkkale Arama Kurtarma İzci Birliği (AKİB) ekibi tarafından kurtarıldı. Yaralılara, ilk yardım ekipleri tarafından okul bahçesinde kurulan çadırlarda ilk müdahale yapıldı. Tatbikat başarıyla sonlandırıldı.

Akşemsettin İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Eren, Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası nedeniyle yapılan tatbikatın kendi okullarında olmasından dolayı şanslı olduklarını belirtti.

Tatbikatın ardından AKİB ekibi ile öğrencileri kutlayan Vali Hakan Yusuf Güner, "Burada, yaşanabilecek herhangi bir doğal afet karşısında alınacak tedbirler ve nasıl hareket edileceği gösterildi. Deprem tatbikatımız amacına ulaştı. Tatbikatta çalışmaları yürüten bütün ekip elemanlarına çok teşekkür ederim" dedi.

Velilerle de yakından ilgilenen Vali Güner, daha sonra öğrencilerle tokalaştı. Sivil Savunma Uzmanı Mehmet Karabudak başkanlığında yapılan tatbikatı, Vali Hakan Yusuf Güner, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış, İl Müftüsü Osman Şarklı, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci yakını katıldı.

KIRIKKALE'DE YANGIN VE DEPREM TATBİKATI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2010 Pazartesi 18:49:04
Güncelleme :1 Mart 2010 Pazartesi 18:59:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ecem yalındız IP: 78.170.236.xxx Tarih : 29.04.2013 16:47:20

allah yardım etsin başka ne söylenirki?