21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

TCDD personeli iş bıraktı

ÇUKUROVA EXPRESS ÇALIŞANLARI KIRIKKALE'DE İŞ BIRAKTI

Türkiye Kamu-Sen ve KESK tarafından 25 Kasım'da Türkiye genelinde gerçekleştirdiği bir günlük işi bırakma eylemine katıldıkları gerekçesiyle görevden alınan 16 memurun göreve iadesi için Türk Ulaşım Sen Genel Merkezi tarafından alınan karar ile Ankara'dan Adana'ya giden 21206 sefer sayılı Çukurova Express çalışanları Kırıkkale tren garında iş bıraktı.

Kırıkkale garında 85 yolcu ile yaklaşık 30 dakika bekleyen Çukurova Express, Gar Müdürlüğü'nde bulunan yedek makinist ve görevlilerin treni devralmalarının ardından yola çıktı.

Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkan Yüksel Karabacak, Türk Ulaşım Sen Genel Merkezi'nin aldığı karara destek vermek için gara geldiklerini söyledi. Karabacak, "25 Kasım'daki uyarı grevine katıldıkları gerekçesiyle görevden alınan Samsun Devlet Demir Yolları (DDY) çalışanı 16 memurun işe iadesini istiyoruz. Haklı davamızın sonuna kadar arkasındayız" şeklinde konuştu. Karabacak, eylemin, açığa alınan 16 memur görevine döndürülünceye kadar devam edeceğini kaydetti. Öte yandan, gara gelen

Kırıkkale Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, gerekli tedbirlerin alındığını, eylemde herhangi bir olumsuzluğun olmadığını, biraz gecikme ile trenin yoluna devam ettiğini ifade etti.

Eyleme Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen, Türk Eğitim-Sen, Türk Yerel Hizmet-Sen, Türk Sağlık-Sen, Türk Haber-Sen Türk Kültür Sanat-Sen, Türk İmar-Sen, Türk Ulaşım-Sen, Türk Tarım Orman-Sen, Türk Enerji-Sen, Türk Diyanet Vakıf-Sen ve Türk Emekli-Sen Kırıkkale İl Başkanları da destek verdi.

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü garda çıkabilecek olumsuz olaylara karşı tedbir aldı.

ÇUKUROVA EXPRESS ÇALIŞANLARI KIRIKKALE'DE İŞ BIRAKTI
ÇUKUROVA EXPRESS ÇALIŞANLARI KIRIKKALE'DE İŞ BIRAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 13:10:05
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 13:40:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?