21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Temizlik işçisinin maaş isyanı!

Kırıkkale'de belediyenin temizlik ihalesini alan firmada işçi olarak çalışan bir kişi 2.5 aydır maaş alamadığı gerekçesi ile kendisini benzin dökerek yakmak istedi.

Kırıkkale Belediyesi'nin temizlik ihalesini alan firmanın işçisi olarak çalışan Numan Pekcan(28), 2,5 aydır maaş alamadığı gerekçesi ile Kızılkanat İş Merkezi önünde kendisini benzin dökerek yakmak istedi. Pekcan çevrede bulunan polis ekipleri tarafından son anda engellendi.

Edinilen bilgiye göre, 2.5 aydır maaş alamadığını iddia eden Numan Pekcan isimli işçi öğle namazı sırasında Kızılkanat İş Merkezi önünde üzerine benzin dökerek kendini yakmak istedi. Çevrede bulunan polis ekipleri tarafından son anda engellenen Pekcan, Cumhuriyet Polis Merkezi'ne ifadesine başvurulmak üzere götürüldü. Evli ve bir çocuk babası olduğu belirtilen Pekcan işten çıkarıldığını ve tazminatının da ödenmediğini iddia etti.

Kendisini yakması son anda polis tarafından engellenen Pekcan, "Evde ailem ekmek parası bekliyor. Ama ne tazminatımız verildi ne de 2.5 aylık maaşımız verildi. Bir çocuğum var. Yakında bir çocuğum daha olacak. Ben ne yapayım" şeklinde tepkisini dile getirdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 12:44:28
Güncelleme :10 Haziran 2009 Çarşamba 12:55:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?