22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Teröre karşı birlik çağrısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörün belinin ancak birlik ve beraberlik içerisinde kırılacağını belirterek, "Halkımız birlik içerisinde olursa terörün belini kırmış oluruz" dedi.

Kırıkkale'de toplu açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, özellikle son günlerde artan terör olaylarına değinerek vatandaşları birlik olmaya davet etti.

Hükümet olarak tüm Türkiye'yi tek bir yürek olarak gördüklerini belirten Erdoğan, "Van'dan Erzurum'a, Hakkari'den Diyarbakır'a, Diyarbakır'dan İzmir'e tek bir yürek ile 70 milyonu aynı görerek çalışıyoruz. Hizmetlerimizde din, dil, ırk ayrımı yapmadan demokratik, çağdaş ve laik olan ülkemizin demokratikleşmesi için mücadele ediyoruz. Biz bu ülkeye hizmet etmek için geldik, halkımıza efendi değil, hizmetkar olarak görev istedik ve sizlere verdiğimiz sözleri yerine getirme mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Hedeflerinin gelişmiş ve çağdaş, lider olan bir ülke inşa etmek olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Bugün halkımızın çağdaşlık anlayışı içerisinde modern bir ülke yapma idealindeyiz. Amacımız, har vatandaşımızın rahatça, uygarca eşit şekilde hizmet alabilmesidir. Bugün ülkemizi bir başından bir başına yol ağı ile örerek, vatandaşımızın rahatça hareket etmesini sağlıyoruz. Bu can bedende olduğu sürece halka en iyi şekilde hizmet edeceğiz. 70 milyon ve 81 ilde aynı şekilde aynı hizmeti götürmeye çalışıyoruz" dedi.

"TÜRKİYE BÖLGESİNDE LİDER ÜLKE"
Türkiye'nin etkili siyaset tavrının bölge ülkelerinde takdirle karşılandığını ifade eden Erdoğan, "Türkiye 41 yıl aradan sonra Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne üye olarak seçilmiştir. Hem de en yakın takipçisi Avusturya 133 oy alırken, Türkiye 153 oy alarak bölgesinde ne kadar güvenilir olduğunu gösteriyor. Bunlar tepeden inmedi, iktidara geldiğimiz günden bu yana yaptığımız başarılı dış siyaset sayesinde gerçekleşti. Ve şu anda Türkiye'ye sormadan bölgemizde hiçbir ülke kendi başına hareket etmiyor. Bölgemizde oluşan gelişmelerde mutlaka Türkiye'ye bilgi veriliyor" diye konuştu.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kırıkkale'nin de tarihinin en verimli dönemini yaşadığını kaydeden Erdoğan, "İlk geldiğimizde Kırıkkale'nin havası kirliydi, içecek suyu yoktu, yolları ölüm yoluydu. Hamdolsun bugün gelinen noktada Kırıkkale'ye doğalgaz geldi, havası temizlendi, duble yollarla yollar kan gölü olmaktan kurtuldu. Köydes projeleri ile Kırıkkale almadığı yatırımları aldı. TOKİ'nin yaptığı konutlarla vatandaşlar konut sahibi oldu. Kırıkkale Üniversitesi'ne iki fakülte açıldı. Kısaca her ilde yaptığımız devrimler Kırıkkale'de de gerçekleşti. Bu yaptığımız çalışmaları vatandaş görüyor. Halkımız takdir ediyor, tabii yıllardır bu yatırımları getirmeyenler de anlıyorlar ancak işlerine gelmiyor. Biz birilerini sevindirmek ya da üzmek için iş yapmıyoruz, halkımızın mutluluğu ve halkımızın ihtiyacı olan işleri yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Güneydoğu'da şehit olan üç askerin ailesine şilt veren Erdoğan, daha sonra telekonferans sistemiyle belediye tarafından yaptırılan su arıtma tesisinin açılışını yaptı. Tesisin açılışının ardından TOKİ tarafından yapılan 693 konutun anahtarları temsili olarak 10 aileye verildi.

Başbakan Erdoğan, son olarak TOKİ tarafından yaptırılan 693 konut, 2 ilköğretim okulu, ticaret merkezi, 2 cami ve sağlık ocağının temsili kurdelesini keserek hizmete açtı.
Başbakan Erdoğan'ın yaptığı toplu açılış törenine İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Kırşehir Milletvekili Mikail Aslan, AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Vahit Erdem, Turan Kıratlı, Mustafa Özbayrak, Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirel, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞBAKAN'A YOĞUN KORUMA
Erdoğan'ın helikopterle Kırıkkale'ye gelmesinin ardından olağanüstü güvenlik önlemi alındı. Başbakan Erdoğan'ın geçeceği güzergaha vatandaşların girmesi önlenirken, tören alanında da alınan güvenlik önlemi göze çarptı. Pankart açılmasına müsaade edilmezken, Başbakan Erdoğan alana gelmeden vatandaşlar tarafından elle yazılan pankartlar toplandı.

Erdoğan otobüse binene kadar gazetecilerin dahi dışarı çıkılmasına izin verilmezken, yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirildi.

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü önünde yeniden dizayn edilen Cumhuriyet Meydanı'nın açılışını da yapan Başbakan Erdoğan, daha sonra meydanın kenarına çam ağacı dikti. Kırıkkale'yi yeşille bütünleşmiş, gelişen bir şehir görmek istediğini ifade eden Erdoğan, daha sonra otobüsle helikopter alanına giderek Kırıkkale'den ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 18:30:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AKIN BİROL IP: 88.232.246.xxx Tarih : 28.10.2008 21:48:25

bir paket makarna bir paket sanayağına satılan OY'lar ve üretimden uzaklaşan bir ÜLKE için bu kadar basit düşünülüp ve bu açılışları çok bir NİMET gibi görenlere değerlendirenlerede ŞAŞARIM Valla...! Bu ülkenin iç ve dış olaylara karşı daima birleşik durumda olduğunu sayın başbakan bilmiyormu acaba ama bilenen bir gerçek var oda yasallaşan bir illegal siyasi partiyi DTP'yi meclis çatısı altına sokanlar sanırım biz değil onlar ve onlara detsek vererek oy verenlerdir sayın başbakan'a yakın siyasi tarihi okumasını öneririz. Sayın KIRIKKALE'ler yakındır, MKE'nin de satılması haberleşme ve silah sanayinin özelleşmesi en büyük siyasi hata ve yanlıştır. Kırıkkale halkına süslenmiş bir kaç şey değil KIRIKKALE halkı yetırım sanayi ve iş sahası ister bunların hangisi,hangileri yapıldı bunları açıklayak ne bir hali hazırdaki seçilmiş olan vekilleride dahil izah edecekleri bir şeylerin olmadığı olmayacağı aşikar ortadadır. Evet..! neler yaptınız..? hiç bir şey vekilleriniz kırıkkalenin ,ilçelerin hangi sorunlarına el attı sayın başbakanım, Evet umarım bunlara karşılık ve cevab olarak sayın KIRIKKALELİLER 2009 yerel ara seçimlerinde İKTİDARA cevab olarak gereken cevabı verir'ki Zaten KIRIKKALE daima bu yönde geçmişte ve gelecekte halkı hizmeti unutan siyasilere gereken cevablarını sandık başlarında verdiği gibi yapılan hizmetleride TAKDİR etmesini bilmiştir.