21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

TMO ürün alımına başladı

KIRIKKALE TMO ÜRÜN ALIMINA BAŞLADI

Kırıkkale'de Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ürün alımına başladı.

Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Adnan Yılmazer, geçen yıla göre hububat kalitesinin daha yüksek, fakat verimin düşük olduğunu söyledi.

Etkili olan yağışların ürün veriminin düşmesine neden olduğunu dile getiren Yılmazer, "Dolu vuran köylerde hasar tespitleri yapılıp incelendi. Mağdur olan çiftçilerimize gerekli yardımların yapılmasını bekliyoruz. Diğer köylerimizde ise hasat yapılıyor. TMO alımlara başladı. Şu an alımlarda bir sıkıntı yok" dedi.

Çiftçilerin tarım sigortası konusunda yeterli hassasiyeti göstermediğini dile getiren Yılmazer, "Yapılan ürün sigorta parasının yüzde 50'sini devlet karşılıyor. Çiftçimiz sigortayı, gereksiz ve fazladan masraf gibi görüyor. Fakat durum hiç de öyle değil. Bugün dolu vuran tarlalarda sigortası olan tarla sahiplerinin zararı karşılanıyor. Dolu ve kuraklık sigortasının dönümü senelik 1.5 TL'ye geliyor yani 100 dönüm tarlayı 150 TL'ye sigortalıyorsunuz. Bu da gerçekten yaşanabilecek zarara karşı çok düşük bir

miktardır. Eğer sigortalar yapılmış olsaydı şu an doludan zarar gören çiftçiler mağdur durumda olmayacaktı" diye konuştu.

KIRIKKALE TMO ÜRÜN ALIMINA BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2010 Çarşamba 17:27:00
Güncelleme :21 Temmuz 2010 Çarşamba 17:37:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?