21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Tokat kebabı Kırıkkale'de

Kırıkkale Tokatlılar Vakfı tarafından düzenlenen Geleneksel Yemek Kültürünü Tanıtım Programı'nın bir yenisi daha gerçekleştirildi. 

Her ay değişik bir gurubu Kırıkkale Tokatlılar Vakfı Lokali'nde ağırlayan yöneticiler, yemek kültürlerini, yaşadıkları topluma tanıtmak için çalışıyor. Anadolu'da yemek kültürünün genellikle birbirine yakın olduğunu belirten Vakıf Başkanı Derviş Ocakçıoğlu, "Vakfımızda her ay değişik misafirler ağırlıyor, onlara özel kuzine sobada pişirdiğimiz Tokat kebabını ikram ediyoruz. Özel olarak hazırladığımız bu kebabımızı misafirler çok beğeniyor" dedi. 

Vakfın misafirleri arasında yer alan Adnan Güler, "Tokatlılar gerçekten yemek kültürleriyle bize örnek oldular. Doğup büyüdükleri yerdeki yaşantılarını ve kültürlerini Kırıkkale'de sürdürmeleri çok güzel bir davranış" dedi. Vakfın Tokat Kebabı ziyafetlerinin önümüzdeki günlerde de devam edeceği öğrenildi.
.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2006 Cuma 15:46:34
Güncelleme :30 Haziran 2006 Cuma 16:14:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
iBRAHİM ÇAM IP: 81.215.40.xxx Tarih : 2.12.2006 20:25:17
Sizin , özellikle yemek kültürümüzü geliştirmek adına yaptığınız bu soylu davranışa yürekten katılıyorum.Bu kebabın tadı ve lezzeti hangi kebapta var bilmem.tokat kebabı yemeyen hayatta kebap yedim demesin.başarılar diliyorum. ibrahim çam Turhal cum.lisesi tde öğrt.