22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

TOKİ konutlarında anahtar teslimi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kırıkkale'de yapımı tamamlanan 693 konutun anahtarlarını sahiplerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan verdi.

TOKİ tarafından Yahşihan'da 288 ve Hacıbey'de 405 olmak üzere yaptırılan toplam 693 konutun anahtarları sahiplerine teslim edildi. Kırıkkale'de TOKİ tarafından 693 konutun yanı sıra 3 ilköğretim okulu, 1 ticaret merkezi, 2 cami ile 1 sağlık ocağı yapıldı.

İl genelinde; Yahşihan'da 386, Keskin'de 197, Balışeyh'te 148, Balışeyh Doğanay'da 181 konut olmak üzere toplam 912 konut TOKİ tarafından tamamlanırken, Bahşılı Doğanay'da 246 konut ile 16 derslikli ilköğretim okulunun yapımının devam ettiği bildirildi.

Kırıkkale'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı konutların anahtar teslimi töreninde konuşan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, 2003 yılından bugüne kadar 333 bin konut yaptıklarını ve koydukları 500 bin konut hedefine doğru hızla ilerlediklerini belirterek, "Türkiye genelinde 109 değişik şantiyede 3 binin üzerinde proje yürütüyoruz" dedi.

Bayraktar, Türkiye'deki konut açığı ve yeni yapılaşmalarla gelinen nokta üzerine çalışmaların hızlandığını belirterek, "Bu planlı programlı çalışma, Türkiye'nin modernleşmesi gayretidir. Buradaki çalışma, Türkiye'deki salt konut açığı değil, insanların bugün hak ettikleri sağlam, çağdaş yerleşim mekanlarına kavuşma ve yeni bir şehircilik ve yeni bir konut anlayışını yerleştirme, insanlarımızı çarpık yapılardan, kaçak yapılardan gecekondu olgusundan ve depreme dayanıksız olan yapılardan kurtarma çalışmasıdır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de 333 bin konut yaptıklarını anlatan Erdoğan Bayraktar, şimdiye kadar 220 bin konutun teslim edildiğini söyledi. Bayraktar, "Bu, ekonomiyle ilgili, istikrarla ilgili, vatandaşların alım gücüyle yakından ilgili. Yeni yerleşim birimlerine ihtiyaç var. Bunların ulaşımla desteklenmesi gerekir. Modern hayatın gerektirdiği sosyal donatılarla bütünleştirilmesi lazım. Sanayiyle, eğitimle, ticaretle bütünleştirilmesi lazım. Bu bakımdan bunlar son derece önemli. Son Deprem Yönetmeliği'ne uygun, yeni mühendislik hesaplarına uygun, sağlam, kaliteli ve modern yapılar, buradaki insanların devlete karşı bakış açısını değiştirebileceği gibi insanların komşuluk ilişkilerini de artıran yeni yerleşim birimleridir. Bunların dalga dalga tüm Türkiye'ye yayılması lazım" diye konuştu.

KONUT RAKAMI 333 BİNE ULAŞTI

Bayraktar, TOKİ'nin çalışmalarını bugün 81 ilde sürdürdüğünü ifade ederek, "Bugün ulaştığımız konut rakamı 333 bin. Bunların 220 bini bitti. Konutlarla birlikte 500'e yakın sosyal donatıları yapıyoruz. TOKİ, salt konut üretmenin ötesinde yollar, köprü kavşakları, gereken altyapıyı da birlikte üretmektedir. Konutlardan sonra şimdi kentsel dönüşüm projelerine başladık ve bundan sonra da gecekondu bölgelerinde yapılaşmalarımız sürecek" şeklinde konuştu.

KIRIKKALELİLER EV SAHİBİ OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYOR

Kırıkkale'nin her tarafının adeta TOKİ tarafından şantiyeye dönüştürüldüğü belirten Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise, "Halkımız ucuz imkanlarla kaliteli evlere kavuştu. TOKİ Kırıkkale'de başarılı bir konut edindirme projesi yürüttü, Şimdi sıcak evlerine kavuşan vatandaşlarımızın mutluluğuna biz de ortak olduk. İnşallah TOKİ bundan sonra da Kırıkkale'ye daha muhteşem eserler kazandıracaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 15:32:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tolgahan ALTIN IP: 85.104.45.xxx Tarih : 28.10.2008 17:20:57

Allah hiç evi olmayanlara,soğuk kış günleri çoluk çocuk olanlara yardım etsin.........