22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Tren kazasında mahsur kalanlar Ankara'da

Kırıkkale'deki tren kazası nedeniyle demir yolunun kapanması sonucu mahsur kalan yaklaşık bin yolcu otobüslerle Ankara'ya gönderildi. Ulaşıma kapanan demir yolunda devrilen vagonların kaldırılarak, yolun açılmasına çalışıldığı bildirildi.

Ankara'dan Kayseri'ye sunta taşıyan yük treninin 3 vagonu İzzettin köyü yakınlarında raydan çıkarak devrildi. İki vagonun ağır hasar gördüğü kazada, vagonlarda yüklü suntalar etrafa yayılırken, yol ulaşıma kapandı.

Bu arada, kaza sonrasında yolun kapanması nedeniyle Malatya'dan Ankara'ya giderken Çerikli beldesinde bekletilen 9 Eylül Ekspresi'ndeki 260 yolcu ile Yozgat'a bağlı Yerköy ilçesinde bekletilen ve İstanbul'a giden Doğu Ekspresi ile Güney Ekspresi'ndeki yaklaşık 740 yolcu otobüslerle Ankara'ya sevk edildi. İstanbul'a gidecek yolcular Ankara'dan başka bir trenle İstanbul'a gönderilecek.

TCDD Ankara 2. Bölge Müdürü Mustafa Babal, sabah saatlerindeki kazanın ardından Ankara acil kurtarma ekibinden bir grubun 150 tonluk bir vinçle olay yerine intikal ettiğini ve derhal kurtarma çalışmalarına başlandığını anlattı.

Kazanın nedeninin teknik ekibin vereceği rapora göre belirleneceğini bildiren Babal, kapanan yolun saat 17.00'de açılmasını hedeflediklerini kaydetti.
A.A
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2007 Perşembe 15:35:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nergis IP: 88.226.19.xxx Tarih : 11.01.2007 22:10:29
çooook üzüldüm çooook geçmiş olsun!!!!!