21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

TSO Meclis toplantısı yapıldı

KIRIKKALE TSO HAZİRAN AYI TOPLANTISI YAPILDI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Haziran ayı Meclis toplantısın katıldı.

Her ay yapılan meclis toplantısına bir konuk davet eden Kırıkkale TSO, bu ayki toplantısında MHP Kırıkkale Milletvekili Prof. Dr. Osman Durmuş'u konuk etti. Durmuş, toplantıda son günlerde artan terör olaylarını değerlendirdi. Durmuş, ABD'nin Irak'taki menfaatlerini korumak için Türk Silahlı Kuvvetleri'ni burada taşeron olarak kullanmak istediğini iddia etti. ABD askerlerini Irak'tan çekerken kendi menfaatlerinin de korunmasını istediğini dile getiren Durmuş, "Bu korunurken de 'Kuzey Irak'taki

organizasyon himayem altında olsun' diyor. Tüm yeraltı kaynakları İslam ülkelerinde ve hepsi tehdit altında. Rusya'ya karşı saldıran Taliban ABD'ye göre özgürlük savaşçısı fakat kendisine saldırdığında ise terörist olarak ilan ediliyor" diye konuştu.

Terör olaylarına değinen Durmuş, "Terörü Türkiye'ye düşman ve parası olan herkes kullanabilir. Demokrasi ve barış içinde yaşamak istiyorsak terörü etkisiz hale getirmeliyiz. Silahın tehdidi altında demokrasi olmaz. Derhal bertaraf edilmezse ne ticaret ne sağlık ne sanayi ne de demokrasi olur. Biz burada yine OHAL şartlarının oluştuğunu açıkça vurguluyoruz. Türkiye'nin Başbakanı ve Genelkurmay Başkanı havada helikopterlerimiz uçuşurken, bordo bereliler çevrede iken ve o kadar askeri yığınağımız varken

çömeliyorsa, biz sizin yaptığınız gibi bu milleti çömeltmeyeceğiz" diye konuştu.

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası hakkında bilgi veren Oda Başkanı Cemalettin Akdoğan ise, "1969 yılından bugüne kadar Ticaret ve Sanayi Odası faaliyettedir. Şuanda filen üye sayımız bin 600 civarındadır, 750 civarında askıda olan toplam 2 bin 350 üyemiz vardır. Bu 2 bin 350 üye 12 meslek komitesi tarafından temsil edilmektedir. Meclis üyeleri 2 bin 350 kişiyi temsil ediyor. TSO'nun birçok yürüttüğü projeleri vardır. Şirketlerimizin tamamına web sitesi isteniyor. Bizler bunun alt yapısını hazırlıyoruz.

Kırıkkale esnafını tamamını web sitesine doğru kavuşturacağız. Avrupa Birliği Ticaret Meclisi ile ilgili bir projemiz var. Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde bir uğraşımız var. Elektronik ve arşiv projemiz var. Bu proje bizim için çok önemlidir. Türkiye'nin birçok vilayetinde böyle bir proje yok" dedi.

KIRIKKALE TSO HAZİRAN AYI TOPLANTISI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 18:07:00
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 18:18:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?