22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

TÜMÇADER'den kan bağışı kampanyası

TÜMÇADER'DEN KAN BAĞIŞ KAMPANYASI

Kırıkkale'de 2005 yılından bu yana faaliyet gösteren Tüm Çalışanlar Derneği (TÜMÇADER), Kızılay'ın başlattığı '1 Milyon İyi İnsan Aranıyor' kampanyasına destek verdi. Her 3 ayda bir Kan bağışında bulunduklarını belirten Dernek Başkanı Şuayip Demir, hedeflerinin 50 ünite kan olduğunu söyledi.

Kızılay'a kan verme işleminin yönetim kurulu görüşmeleri sonunda kararlaştırdıklarını açıklayan TÜMÇADER Başkanı Şuayip Demir, kampanyaya üyelerinin büyük bir ilgi gösterdiğini söyledi. 'Kan bağışla hayat kurtar' sloganından hareketle yola çıktıklarını belirten Demir, "Bütün üyeler kampanyaya iştirak edecekler. Bunun yanında bahar ayında da yeniden kan vermeyi düşünüyoruz. Kırıkkalelilerin kan bağışı konusunda daha duyarlı olmasını istiyoruz. Çünkü çocukluğumuzdan beri depremlerde, selde, hastalıkta,

sağlıkta Kızılay'ı hep yanımızda gördük. Bu amaçla TÜMÇADER olarak kan bağışı hedefimiz 50 ünite kan vermek. Ülkemizin kana çok ihtiyacı olduğunu düşünürsek, yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu anlamış oluyoruz. Amacımız insanları kurtarmak. Zor günlerinde yanında olmaktır" şeklinde konuştu.

7 BİN ÜNİTE KANA İHTİYACIMIZ VAR

Türkiye'de gönüllü kan bağışının yetersizliğine dikkat çeken Kızılay doktorlarından Yeter Kaplan ise Tüm kamu kurum ve kuruluşlarına çağrıda bulunarak, her insanın sağlıklı kalması için kan bağışı yapması gerektiğini belirtti. Kaplan, "Yaptığımız bu çalışmada 50-60 ünite kan almayı hedefliyoruz. Kırıkkale'de hastanelerde yatan hastalarımız için toplam 7 bin ünite kana ihtiyacımız var. Hedefimiz ve çalışmalarımız bu manada devam ediyor. Kurum ve kuruluşlarda oluşturduğumuz ekipmanların kurulmasının amacı

en az 50 ünite kan almaktır. Onun dışında ekip kurmuyoruz. Sağlık bakanlığıyla yapılan anlaşmayla beraber artık sadece Kızılan Kan bağışı alımı yapacak. O yüzden herkesi duyarlılığa davet ediyorum. Bize sonsuz güven duyabilirler. Hedefimize ulaşmak için bu duyarlılığın artması lazım. Geçtiğimiz günlerde İl Müftülüğümüzde oluşturduğumuz ekipte toplam 200 ünite kan aldık. Bizi çok mutlu etti. Müftülüğümüze teşekkür ederiz" dedi.

TÜMÇADER'DEN KAN BAĞIŞ KAMPANYASI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 16:29:05
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 22:00:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?