21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Türk milletinin sabrını zorlamayın

Hükümetin "demokratik açılım" çalışması Kırıkkale Platformu'nun Kırıkkale Gök Kongre Sarayı'nda düzenlediği konferansta masaya yatırıldı.

İstanbul Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen konferansa Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Anıl Çeçen, Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Ünal ve 19. Dönem Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Faili Meçhul Siyasi Cinayetler Araştırma Komisyonu Başkanı Sadık Avundukluoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Arif Nugay, kendisinin hiçbir siyasi partiye bağlı kalmaksızın tertip komitesi başkanlığına getirildiğini söyledi. Nugay, "Burada bazı isimleri listeden silmek zorunda kaldım. Oysa biz tüm isimleri burada görmek isterdik. Canlı yayınla tüm dünya Türklüğüne bu açılımı ifade etmek, Kırıkkale'nin varlığını hissettirmek istedik. Katılanlar sayesinde hala var olduğumuzu görüyoruz." dedi.

Zor bir dönemden geçiyoruz diyerek konuşmasını sürdüren Arif Nugay, "Hükümetin Demokratik Açılım Paketi olarak açıkladığı, kamuoyunda Kürt Açılımı, Güneydoğu Açılımı olarak adlandırılan ancak ne olduğu tam ve net bir şekilde belli olmayan bir konu suni gündem olarak kamuoyunda tartışılmaya başlandı. 86 yıllık Cumhuriyetle yaşıt olan bu güzel Anadolu şehri Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün bir armağanı olarak kurup şehirleştirdiği, huzur içinde bugünlere kadar hiçbir anarşinin bölemediği, ölüsünde beraber, düğününde birlikte, tüm kültür farklılıklarını tek bir masada yoğurup bir zenginlik olarak ortaya sunmuş, huzur ve sükunun yaşandığı şehrimizin sakinleri olarak gelişmekte olan olaylardan fazlasıyla rahatsızız. Çünkü çatımızın çivilerini sökmek için eline manivelayı alıp köşe taşlarını oynatmaya çalışanları görüyoruz. 5 bin yıllık devlet geleneği olan Türk milletinin bin yıllık Anadolu coğrafyasında yoğurduğumuz birliğimiz ve dirliğimiz, tarihi süzgeci yorumlayamayan belli kesimlerin yüzünden büyük bir tehlike altındadır. Bugün yaşadığımız coğrafyada 10 milyon insanın akraba olduğu, dayı yeğen, amca kuzen olan Kürt ve Türklerin arasına nifak sokmak, bölücülerin yüzyıllardır yapmak istediği ama bugüne kadar başaramadığı bir olaydır" diye konuştu.

Kırıkkale'nin, 81 vilayetten ve her topluluktan insanın yoğrulduğu, omuz omuza kardeşçe yaşadığı bir Anadolu şehri olduğunun altını çizen Nugay, "Türkistan'dan Kafkasya'ya, kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına kadar her kesimi bağrında barındırmaktadır. Bugün bu şehirden Türk milletine seslenenler, vatanının her karış toprağını canı pahasına savunmaktan geri kalmayacaktır. Hükümetin gündeme aldığı Demokratik Açılım Paketi'nin içine konmaya çalışılan 'terörist başı muhatap alınsın' söylemi gaflet ve dalaletin en bariz göstergesidir. Bugün 10 bini aşkın güvenlik mensubunu şehit eden, 30 bin insanın katili olan teröristbaşını muhatap almaya çalışmak Türk milletinin sabrını denemeye kalkışmaktan başka bir şey değildir. Değerli hemşerilerim, Kırıkkale'den, Anadolunun incisi Cumhuriyet şehrinden seslenmek istiyorum. Tarihe tanıklık eden bu salondaki milletimizin fertlerini şahit göstererek haykırıyoruz: Türk milletinin sabrını zorlamayın" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 17:51:17
Güncelleme :14 Ağustos 2009 Cuma 18:04:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?