22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Türk polisi 167 yaşında

Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıldönümü, Kırıkkale'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vali Hakan Yusuf Güner'in birlikleri denetlemesiyle başlayan tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törende bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, şehitlere rahmet dileyerek, polis teşkilatının tarihçesi ve müdürlük bünyesindeki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Emniyet teşkilatının kurulduğu 10 Nisan 1845 yılından bu yana sürekli değişen ve gelişen, çağın şartlarına uygun olarak hızlı bir şekilde kendini yenileyip geliştirmiş teknik imkanları ile dünyanın en güçlü polis teşkilatlarından biri haline geldiğini söyleyen Kartal, teşkilatın personel, araç-gereç ve günümüz teknolojisinden istifade ettiğini belirtti.

İl Emniyet Müdürür Kadri Kartal, "Polisimiz vatanın bütünlüğünü, milletin bağımsızlığını, Cumhuriyet, Atatürk ilke ve inkılaplarını her türlü tehdit ve tehlikelere karşı korumak ve kanun hakimiyetini sağlamak, emniyet ve huzur ortamını temin etmek gayreti içerisinde yüksek hizmet şuuru ile görev yapmaktadır" dedi.

Polis teşkilatının önemine değinen Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ise, "Polis'in temel görevi halkımızın huzur ve sükunetini sağlamak üzere suç ve suçlularla mücadele etmek, suç işlenmesine engel olmaktır. 10 Nisan 1845 yılında kurulan Türk Polis teşkilatı Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda halkımızın yaşadığı bölgede can ve mal güvenliğini sağlamak üzere, huzur ve barışın korunması yönünde önemli görevler üstlenmiş ve üstlenmeye devam edecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından polis gücü kich boks takımı ve çevik kuvvet seymen ekibinin gösterileri sahnelendi. Gösterilerin ardından ilköğretim okulları arasında yapılan 'Polis' konulu resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Futbol ve voleybol turnuvalarını kazanan takımlara da çeşitli hediyeler verildi. Hemen ardından resmi geçit töreni düzenlendi. Geçit törenin ardından İl Emniyet Müdürlüğü binasında açılan sergi gezildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2012 Salı 18:45:19
Güncelleme :10 Nisan 2012 Salı 18:51:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?