22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Ülgen’in cenazesi toprağa verildi

Bağdat’taki Türk Büyükelçiliği’ni koruma görevlilerini taşıyan konvoya Musul’da düzenlenen silahlı hain saldırıda şehit olan güvenlikçiler arasında yer alan Komiser Bilal Ülgen’in (26) cenazesi, Kırıkkale’de gözyaşları arasında toprağa verildi

Şehit Komiser Bilal Ülgen’in cenazesi önce Kırıkkale’nin Yaylacık Mahallesi Umut Apartmanı’ndaki evine getirildi. Daha sonra Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü önüne götürülerek burada bir tören düzenlendi.

Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü olduğunu ve şehit polislerin kanının yerde kalmayacağını söyledi.

Tören esnasında şehit komiserin Türk bayrağına sarılı naaşına kapanan baba Dede Ülgen’in ayakta zor durduğu gözlenirken, kız kardeşi Meliha Türker’i Özel Harekatçı polisler zorlukla teskin etmeye çalıştı. Baygınlık geçiren şehit yakınlarına ilk müdahale tören alanında yapıldı.

Irak’ta şehit edilen Komiser Bilal Ülgen’in Kırıkkale Nur Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına Vali Bahrettin Demirer, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Murat Aykaç ile birlikte Sağlık Eski Bakanı Osman Durmuş da katıldı. Kortej eşliğinde camiden alınan cenaze Kırıkkale Şehitliği’nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehitlikte Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne bağlı bir tim de, şehit edilen meslektaşları için havaya şeref atışı yaptılar.


aa
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 08:42:06
Güncelleme :21 Aralık 2004 Salı 11:50:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?