21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Üniversitede Akademik Yıl başladı

Kırıkkale Üniversitesi'nin 2009-2010 akademik yılı açılışı ve tıp fakültesi ile veterinerlik fakültesinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Kırıkkale Üniversitesi 2009-2010 akademik açılış töreni, Atatürk Anıtı'na çelenk konması ile başladı. Tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhuriyet Salonu'nda Kırıkkale Üniversitesi'ni birincilikle kazanan öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Öğrencilerin hazırladığı müzik dinletisinin ardından program Mavi Salon'da konuşmalarla devam etti. Üniversite hakkında bilgi veren Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak, "Bugün şehrimiz ve öğrencilerimiz için önemli bir gündür. Ben burada 17 bin 279 öğrenciye bu yaptığımız çalışmaları ve projeleri hediye ediyorum. Bu sene sayı olarak en fazla kaydı yaptık. Önceki seneleri katladık. Kayıt yaptıran 5 bin öğrencimiz var. 20 bine yakın öğrencimiz var. Bizim üniversite olarak amacımız, Atatürk'ün izinde en ileriye sloganı ile başarıya yürümektir. Misyonumuz ise sevgi, saygı anlamında bilim ve ilim üreten, insanlara saygılı, proje ve planlara açık, ileri görüşlü, mesleklerinde üst düzey insanlar yetiştirmektir. Bizim tek
misyonumuz budur. Biz öğrenciler için çalışacağız ki, onlar da mezun olduklarında Türkiye için çalışsın" dedi.

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ise yaptığı konuşmada, üniversitenin kent açısından son derece önemli olduğunu belirterek, "Üniversite her şehir için önemli bir yere sahiptir. Nitekim bizim ilimizin gelişimi açısından üniversitenin büyük önemi vardır. Tıp fakültesinin ve veterinerlik fakültesinin temelinin atılmasının bizim ve öğrencilerimiz için büyük önemi vardır. İlimize ve öğrencilerimize hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Üniversite kentimizi iyi yönde yansıtmaktadır. Tarih boyunca bilgiyi ve eğitimi iyi şekilde tutanlar, yaşamlarını ve ekonomisini iyi şekilde sürdürüyorlar. En büyük silah bu çağda bilgi, ilim ve bilimin olduğu bu çağda bilgiler ve projeler ile devletlerin kalkındığını görüyoruz. Dünya ülkelerinde birçok buluş üniversitelerde bulunmuştur. Atatürk ilim ve feni örnek göstermiştir. Gelişen bir üniversite gelişen bir Kırıkkale'dir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Güner, AK Parti Kırıkkale milletvekilleri ve Belediye Başkanı Veli Korkmaz butona basarak tıp ve veterinerlik fakültelerinin temelini attı. Burada kısa bir konuşma yapan Vali Güner, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve AK Parti milletvekilleri Turan Kıratlı ve Vahit Erdem, temel atma olayının hayırlı olmasını ve emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirttiler. Projenin yapımını üstlenen müteahhitten söz aldığını, veterinerlik fakültesinin 2011 sonunda hazır olacağını belirten Milletvekili Kıratlı, fakültenin aynı yıl eğitime açılacağını kaydetti.

Törenlere Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale milletvekilleri Vahit Erdem ve Turan Kıratlı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Güler, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak, Emniyet Müdürü Salim Akça, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 22:11:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?