21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Vali Demirer köyleri gezdi

Kırıkkale Valisi Vali Mustafa Bahrettin Demirer, 2006 yılı "Hububat Hasadı Tarla Günü" kapsamında, İl Tarım Müdürü Hasan Çebi ile birlikte köyleri gezerek tarlalarda hasatla ilgili incelemelerde bulundu. 

İlk olarak Aşağı Mahmutlar'daki Yalçınlar Mantar Tesisi'ni gezen Vali Mustafa Bahrettin Demirer ve İl Tarım Müdürü Hasan Çebi, Mantar üretimini yerinde inceleyerek Kimya Mühendisi Ahmet Çaylak'tan bilgi aldı. Türkiye'de ilk defa Mantar tatlısının Kırıkkale'de üretildiğini belirten yetkililer, ürünlerinin tüm Türkiye'de tanıtımı ve pazarlanması için çaba harcandığını kaydetti. Daha sonra Çelebi'ye bağlı Alıcı Yeniyapan Köyü'ne geçen Vali Demirer, İl Tarım Müdürü Çebi ve Çelebi Kaymakamı Ali Yılmaz köyde tarlaları gezerek çalışan köylüleri ziyaret etti. 

Konu hakkında açıklama yapan Çebi, beslenmede hububat hasadıyla elde edilen ürünün büyük önemine işaret ederek, "Buğdaydan elde edilen un, bulgur, makarna ve nişasta insan beslenmesinde, tahıl sapları ise kağıt sanayiinde ve hayvan beslenmesinde kullanılmaktadır. Bundan dolayı hem dünyada hem da ülkemizde özellikle buğday rekoltesinde herhangi bir nedenle azalma olduğunda, gerek ekmek fiyatları gerekse undan yapılan gıda maddelerinin fiyatları yükselerek herkesi doğrudan etkilemektedir. Ülkemiz için stratejik öneme sahip buğday tarımında en önemli ve keyifli işlemlerden birisi, yetiştirilen ürünün hasat ve harman edilmesidir" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2006 Çarşamba 14:24:23
Güncelleme :5 Temmuz 2006 Çarşamba 14:33:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İbrahim DENEK IP: 195.175.19.xxx Tarih : 23.08.2006 16:14:51
Sayın Valime Köylerimizi gezdiği için teşekkür ederim. Ben Delice Halitli Köyünden Sami DENEK'in oğluyum. Sn Valim eğer uygun görürlerse, İl tarım Müdürümüz ile Halitli Köyüne de gidip Babamın misafiri olurlar, yıllardır bölgemizin Kavun yetiştiriciliğinde birinci olan Köyünde son yıllarda Kavuna musallat olan 'kurt' (böcek) sorununun neden kaynaklandığının araştırılması için köylümüze yardımcı olurlarsa minnettar oluruz. Bu sırada Çerikli ile köyümüz arasındaki asfalt(?) yolun içler acısı durumunu ve köyümüzün susuzluktan çektiği sıkıntıları görmüş olurlar. Saygılarımla