21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Validen Dinek'e gece tırmanışı

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Ramazan ayının ikinci gününde Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ile birlikte Dinek dağı zirvesine gece tırmanışı yaptı. Vali Güner, dağcılık sporunun genç yaşlı herkesin yapması gereken bir spor olduğunu söyledi.

Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü İl Temsilciliği, 2009 yılı faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Faaliyetler kapsamında ramazan ayının ikinci gününde Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ile Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyelerinden oluşan 29 kişi, Kırıkkale'nin Balışeyh İlçesi yakınlarındaki 1744 rakımlı Dinek dağına tırmandı. Vali Güner ve beraberindeki sporcular zirvede manzara seyrederek çay keyfi yaptılar.

Kırıkkale'nin Balışeyh İlçesi yakınlarındaki 1744 rakımlı Dinek Dağı'na tırmanan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ve dağcılar, tırmanışı 40 dakikada gerçekleştirdi. Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Metin Atun, 2009 yılı içinde 2 haftada bir dağ tırmanışı yapmaya karar verdiklerini belirterek Vali Hakan Yusuf Güner'e faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Atun, "Bu faaliyet Kale Dağcılık ve Spor Kulübünün 151. faaliyeti. Bu faaliyeti kendisini spora adamış Sayın Valimizin önderliğinde yapmış
bulunuyoruz. Kulüp olarak ilk kez gece tırmanışını gerçekleştirdik. Saat 22.00'da 29 dağcı arkadaşımızla başladığımız Dinek dağı tırmanışını, valimizin de hızlı olması sebebiyle 40 dakika gibi kısa bir sürede tamamladık. Şu anda zirvedeyiz. Ekip olarak Sayın Valimizin katılmasından dolayı çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Zirveye ilk olarak ayak basan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ise dağcılar tarafından alkışlandı. Zirvede konuşan Vali Güner, Kırıkkale manzarasını izleyerek, "Öncelikle Kırıkkale halkımızın ve aziz milletimizin ramazan-ı şeriflerini kutluyorum. Bereketli olmasını ve mağfirete vesile olmasını, birlik beraberliğimize vesile olmasını diliyorum. Bugünün bir nişanesi olarak, ramazan ayının ikinci gecesinde ilimizin önemli bir dağı olan denek dağındayız. 1700 rakımlı olan dağımızdan etrafımıza baktığımız zaman şairin de dediği gibi 'Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul' ifadesinde olduğu gibi biz de bu gece güzel Kırıkkale'ye tepeden bakıyoruz. Dağcılık kulübü üyesi arkadaşlarımızla birlikte olmaktan çok mutluyuz. Böyle gecelerin hayırlara vesile olmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.

Dağcılık gibi sportif faaliyetlere yaşlısından gencine herkesin ilgi göstermesini temenni eden Vali Güner sözlerine şöyle devam etti: "Bu tür sportif faaliyetler insanın hem bedeni ile barışık olmasını hem de Allah'ın vermiş olduğu doğanın, tabiatın nimetlerini bir kez daha müşahade etmesini sağlayan güzel sportif faaliyetler. Buna gençlerimizin, yaşlılarımızın, memurlarımızın, ticaretle uğraşan esnafımızın da ilgi göstermesini temenni ediyorum. Bu tür faaliyetler insanların boş şeylerle ve lüzumsuz şeylerle uğraşmak yerine zamanını güzel bir şekilde geçirmesini ve aynı zamanda ifade ettiğim gibi tevekkül etmesine vesile kılan faaliyetler. Bu çerçevede bu faaliyeti düzenleyen arkadaşlarımıza ve ekip başkanlarına teşekkür ediyorum. Kendileri ile bir arada bulunmaktan da mutluluk duyduğumu ifade ediyor, teşekkür ediyorum".

Zirvede çay keyfi yapan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ve kulüp üyeleri kısa bir sohbetin ardından tekrar inişe geçtiler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 09:40:13
Güncelleme :27 Ağustos 2009 Perşembe 09:45:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?