21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Valilikten gençlik şöleni

KIRIKKALE'DE KÜLTÜRLERARASI GENÇLİK ŞÖLENİ

Kırıkkale Valiliği tarafından organize edilen "Avrupa Komşular Günü" etkinlikleri kapsamında Kültürlerarası Gençlik Şöleni düzenledi.

Şölene; Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker ile Tunus, Fransa, Macaristan, Romanya, Letonya, Almanya, Portekiz, İtalya, Polonya, İspanya, İran, Kırgızistan, Yunanistan, Serra Leona, Zimbabwe, Litvanya, Gürcistan, ABD, Danimarka, Norveç, İngiltere, Fildişi Sahili, Hollanda, Jamaika, Gine, Kongo, Gine Biso, Gambi ve Kenya'dan 90 öğrenci katıldı.

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, medeniyetler ittifakı çerçevesinde Kırıkkale'de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Avrupa Komşular Günü münasebeti ile Türkiye'de ve Kırıkkale'de ilk etkinliğin yapılması bir ayrıcalık. Emeği geçen herkese teşekkürler. 4 kıtadan 30 ülkeden 80 tane genci 3 gün boyunca Kırıkkale'mizde ağırlıyoruz. Kentimizin kültürünü ülkemizin değerlerini, insanımızın sıcaklığını konuk severliğini onlara tanıtmaya çalışıyoruz. İnsanlar birbirleri ile iletişim içerisinde

olduğu sürece daha medeni bir toplum oluruz. Bu anlamda ciddi katkılar sağlamak adına bu tür etkinlikleri sık sık birlikte yapmaya çalışacağız" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan şölende sahne alan Grup Biz Yabancı Değiliz, seslendirdiği yabancı ve Türkçe şarkılarla gençlere unutulmaz bir gece yaşattı.

KIRIKKALE'DE KÜLTÜRLERARASI GENÇLİK ŞÖLENİ
KIRIKKALE'DE KÜLTÜRLERARASI GENÇLİK ŞÖLENİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2010 Cumartesi 11:55:01
Güncelleme :29 Mayıs 2010 Cumartesi 14:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?