21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Valiyi ağlattılar

Kırıkkale’de özel Kızılırmak İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerinin 1.5 ayda hazırladığı dev bayrak töreninde duygulu anlar yaşayan Vali Mustafa Bahrettin Demirer, gözyaşlarına hakim olamadı.

Resim-İş ve İş Eğitimi öğretmenlerinin önderliğinde öğrencilerin hazırladığı 330 metrekarelik dev bayrak için düzenlenen törene Kırıkkale Valisi Demirer de katıldı.

Bayrak töreninde konuşan Vali Demirer duygulu anlar yaşadı. Gözyaşlarına hakim olamayan Vali Demirer’in konuşmasını törene katılanlar ayakta alkışladı. Okul Müdürü Al Yılmaz, bayrak hakkında bilgi verirken, "175 metre zeminli kumaş kullanılarak 15 x 22 metre boyutlarında, toplam 330 metrekarelik bayrak 200 kilo ağırlığındadır. Türkiye de ilk olarak tasarlanan küçük bayrakların oluşturduğu bu bayrağı, küçük yaştaki çocuklarımıza bayrak ve vatan sevgisini aşılamak için oluşturduk. Küçük bayraklardan oluşmasının sebebi birey olarak tek başımıza belki bir şey ifade edemeyeceğimizi; ama birlikte hareket edersek binlerce insan kuvvetinde olacağımızı öğrencilere anlatmak istedik" dedi.

Bayrak töreninde okul halk oyunları ekibinin gösterilerini izleyen veliler, alkışlar arasında okul binasının dış cephesini kaplayan dev bayrağın örtüsünün açılışını izledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2005 Pazartesi 15:39:17
Güncelleme :19 Mayıs 2005 Perşembe 14:41:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bekir taşcı IP: 81.215.230.xxx Tarih : 17.05.2005 08:02:06
kırıkkale nin ismini boyle buyuk ve gurur verıcı olarak duyumak bız kırıkkaleden uzakm yasayan ınsanlara gercek bır mutluluk yasattı her zaman boyle guzel ve gurur duyacagımız bır kırıkkale ıcın calısan herkese burdan teşekkurlerımızı sunarız ayrıca bu bayrak ıcın tüm emegı gecenlerı kutlarım