22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Vatansız kadının çaresizliği

(ÖZEL HABER) KIRIKKALE'DE YAŞAYAN HAYMATLOS KADIN TEDAVİ OLMAK İSTİYOR

Kırıkkale'de yaşayan haymatlos (vatansız) bir kadın önce kimlik, sonra yakalandığı kanser hastalığından kurtulmak istiyor.

Kırıkkale'nin Yenimahalle semtinde yaşayan Meryem Uğran (32) yaşamını çaresizlik içerisinde devam ettiriyor. Dilenerek evinin geçimini sağlayan genç kadın, "Artık dilenmek istemiyorum, kimlik, iş, aş istiyorum. Artık dilenmekten utanıyorum" diyerek yetkililerden kendisine Türkiye Cumhuriyeti kimliği çıkarılmasını ve yakalandığı kanser hastalığının tedavi ettirilmesini istedi.

Kırıkkale Hacı Hidayet Doğruer Çocuk ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'nde kendisine rahim kanseri teşhisi konulduğunu belirten Meryem, buradan da Ankara Etlik Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiğini ancak hastane yetkililerinin kimliksiz olduğu için işlem yapmadıklarını iddia etti.

Kendisinden tedavi için ücret istendiğini ileri süren Meryem Uğran, "Geçtiğimiz günlerde Kırıkkale Hacı Hidayet Doğruer Çocuk ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'ne gittim. Burada bana rahim kanseri teşhisi konuldu ve Ankara Etlik Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildim. Evraklarımla birlikte hastaneye gittim. Fakat burada benden tedavi için ücret istediler. Zaten evimin geçimini sağlayamıyorum. Ben ücret ödeyemem. Yetkililerden yardım bekliyorum. Önce Türkiye Cumhuriyeti kimliğimi sonra yakaladığım kanser hastalığından kurtulmak istiyorum" dedi.

İddialar nedeniyle telefonla ulaşılan Ankara Etlik Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi yetkilileri başhekimlikten bu tür konular için bilgi vermeyeceklerini belirttiler.

(ÖZEL HABER) KIRIKKALE'DE YAŞAYAN HAYMATLOS KADIN TEDAVİ OLMAK İSTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 16:10:03
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 16:17:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?