22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Vecdi Gönül Kırıkkale'de MKE'yi gezdi

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Makine Kimya Endüstrisi'ne (MKE) bağlı çelik fabrikası ile barut fabrikasını gezerek, atölyelerde üretimi izledi.


Yapılan üretimler hakkında MKE yetkililerinden bilgiler alan Gönül, MKE'ye yeni görevler verildiğini söyledi. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Diyarbakır'daki terör saldırısıyla ilgili, "Patlama çok büyük olmasına rağmen, büyük bir zayiat verilmemesi bizi mutlu etti. Ölenlere rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı. Oradaki saldırı, askeri araç ya da askeri yetkililere yapılmadı.

Tamamen halka yapıldı. Bizi sevindiren bir başka şey ise askeri kaybımızın olmaması. Saldırıyı kınıyoruz elbette ki" dedi.


Silah üretimi ile ilgili Gönül, "Son zamanlarda başlattığımız çalışmalarla silah üretiminin altyapı çalışmaları tamamlandı. Ve yeni silah üretimlerine yapılan denemelerden itibaren başlanılacaktır. Üretim bünyemizde, piyade tüfekleri ve keskin nişancı tüfekleri bulunuyor. Bu üretim de MKE'ye yeni görev oldu. Yapılan deneme ve incelemelerden sonra silahların seri üretimine geçilecek ve silahlı kuvvetlerimiz üstün donanımlı silahları kullanacaktır" şeklinde konuştu. MKE'nin yeni silah üretimi bünyesinde,
Mehmetçik 1, Mehmetçik 2 gibi piyade tüfekleri ve JNG-90, Tufan-80, T-12 keskin nişancı tüfekleri ve MTS-500 makineli tüfekler bulunuyor.


Kırıkkale istihdamına yeni açılan üretim atölyeleri ile katkı sağlandığını belirten Gönül, "Kırıkkale'ye istihdam sağlayacak alanların ileride daha da yaygınlaşacağını ümit ediyoruz. Tabi, tüm bunların yanında bakanlığımız tarafından Kırıkkale Üniversitesi'ne 750 dönümlük bir arazi verdik. Bu da Kırıkkale'ye ikinci katkımız oldu. MKE eskiden borç alırdı, şimdi borç verir duruma gelmiştir" şeklinde konuştu.


Gönül, MKE ziyaretinin ardından şehir merkezine geldi. Gönül, burada valilik, belediye ve AK Parti il başkanlığını ziyaret ederek partililerle sohbet etti. MKE ile ilgili açıklamalara burada da devam eden Gönül, "MKE artık borç almıyor, borç veriyor" dedi. Gönül, ziyaretlerin ardından Kırıkkaleliler Vakfı tarafından Sarı Konak'ta onuruna verilen yemeğe katıldı. Burada da Kırıkkale'nin durumu gündeme getirildi. Gönül, yemekten sonra Ankara'ya hareket etti.

İha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 19:52:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?