16
Mayıs
2024
Perşembe
KIRIKKALE

Yaban hayvanları unutulmadı

Yoğun kar yağışı nedeniyle, yaban hayvanlarının aç kalmaması için Kırıkkale Çevre ve Orman il Müdürlüğü tarafından karla kaplı alanlara yem ve yiyecek atıldı.

Kırıkkale Çevre ve Orman İl Müdürü Bayram Gündoğdu, 8 ilçenin ormanlık alanına 1 ton buğday, 500 kg mısır, 200 ekmek ve 2 ton tavuk eti bırakıldığını bildirdi.

Son günlerde Kırıkkale'nin tüm ilçelerini etkisi altına alan kar yağışının ardından, yaban hayvanlarının korunmasına yönelik çalışmalara hız verildi.

İlin yüksek kesimlerine ve yaban hayvanlarının yoğun bulunduğu bölgelere yem bırakılırken su akan çeşmelerin su akışının kontrolü yapıldı ve karla kaplı alanlara sebze meyve artıkları dağıtıldı.

Kış aylarında yaban hayvanlarının zor şartlarda yaşadığı, yiyecek bulamayan tilki, kurt, domuz gibi hayvanların köylerdeki insanlara, tavuklara ve koyunlara saldırdığı belirtilerek yiyecek bulamayan hayvanların telef olduğu bildirildi.

Kırıkkale Çevre ve Orman Müdürü Bayram Gündoğdu, "Yoğun geçen kış şartları münasebetiyle ilimizdeki yaban hayvanları içme suyu ve yem bulmakta zorlanmaktadır. Bu nedenle Kırıkkale'nin sekiz ilçesinde yemleme çalışmaları yapılmıştır. Bu çalışmalar sonucu doğal hayata halden alınan sebzeler, 1 ton buğday, 500 kg mısır, 200 ekmek ve 2 ton tavuk eti, kıyması ve sakatat bırakılmıştır. Ayrıca yemleme yapılan alanlara yakın yerlerde bulunan göl ve pınarlardan su akmasını sağlayarak hayvanların su ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Bu çalışmalar Bakanlığımızın talimatları ile Türkiye genelinde uygulanmaktadır'' dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 16:55:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?