22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Yağış felaket getirdi!

Kırıkkale’de etkili olan sağanak yağış, bazı yerlerde ulaşımın aksamasına neden olurken, yaklaşık 1 saat süren etkili yağış nedeniyle, Yukarı Mahmutlar Köyü’nde sel felaketi yaşandı.

Köye yakın Dinek dağından gelen sel, Kırıkkale Samsun Karayolu’ndaki menfezlerin dolmasına neden oldu. Bu yüzden Kırıkkale Samsun Karayolu sular altında kalırken, yol bir süre trafiğe kapandı. Köy Hizmetleri, Karayolları ve Kırıkkale Belediyesi’ne ait iş makinelerinin çalışmalarıyla yol trafiğe açıldı.

Bu arada köy içindeki bazı ev ve ahırlarda sular altında kaldı. Can kaybının olmadığı sel baskınında, ahırlardaki bazı küçük ve büyükbaş hayvanların telef olduğu öğrenildi. Yağmur, köy çevresindeki ekili alanlarında sular altında kalmasına yol açtı.

Sel nedeniyle Aşağı Mahmutlar Beldesi’ne giden Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, felaketin yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu. Vali, yol açma ve kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Öncelikle can kaybının olmamasından dolayı memnuniyetini dile getiren Demirer, "Ani başlayan yağış Yukarı Mahmutlar köyü çevresinde sele neden oldu. Karayolları çevresindeki menfezlerin tıkanmasından dolayı karayolu trafiğe kapandı. Jandarma ve polis nezaretinde yürütülen 2 saatlik çalışma sonunda yol trafiğe tekrar açıldı. Köy içinde bazı evler ile ahırların sular altında kaldığını gördük ancak bir sayı vermemiz mümkün değil" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2005 Pazar 17:10:25
Güncelleme :29 Mayıs 2005 Pazar 17:12:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?