22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Yaralı şahin emin ellerde

YARALI ŞAHİN'İN YARDIMINA SERVİS SÜRÜCÜSÜ YETİŞTİ

Kırıkkale'de nesli tükenmekte olan kızıl şahin ölmek üzereyken son anda bulundu. Servis sürücüsü Fahrettin Acar tarafından bulunan kızıl şahin, İl Tarım Müdürlüğü Hayvan Şubesinde tedavi altına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Botaş Şube Şefliği'nde görevli servis sürücüsü Fahrettin Acar, servis aracıyla evine giderken boş bir arazide yerde yatan kızıl şahini gördü. Araçtan inen Acar, çaresiz bir şekilde ölümü bekleyen kızıl şahini alarak evine götürdü. Yaralı şahini evinde 3 gün besleyen Acar, kızıl şahini İl Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesine götürerek teslim etti. Burada Şube Müdürü Orhan Çetin ve görevliler tarafından kızıl şahin'in yaraları hemen temizlendi.

Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Orhan Çetin, tedavisi tamamlanan kızıl şahinin Çevre ve Orman Müdürlüğü görevlileri tarafından hayvan barınağına götürüleceğini ifade etti. Yaralı şahinin sağlık durumu hakkında bilgi veren Çetin, "Özellikle mantarlaşmadan dolayı ayaklarda hastalık var. Ayaklar işlem görmüyor şu an. Vitamin takviyesi gerekiyor. E vitamini takviyesi gerekiyor. Ayaktaki yaraların tedavi edilmesi gerekiyor. Şu aşamada biz temizlik ve bakımını sağladık. Hayvan barınağımızdaki veteriner hekimle

görüşeceğiz, orada tedavisi devam edecek" dedi.

Servis sürücüsü Fahrettin Acar ise, "Aracımla servis yaparken yol kenarındaki bir arazide duran kuşu fark ettim. Sonra geri geldim orada kuşun uçamadığını gördüm. Yaralı hayvana bir şey olmaması için alarak evime götürdüm. Evimde birkaç gün baktıktan sonra İl Tarım Müdürlüğü'ne getirdim" şeklinde konuştu.

YARALI ŞAHİN'İN YARDIMINA SERVİS SÜRÜCÜSÜ YETİŞTİ
YARALI ŞAHİN'İN YARDIMINA SERVİS SÜRÜCÜSÜ YETİŞTİ
YARALI ŞAHİN'İN YARDIMINA SERVİS SÜRÜCÜSÜ YETİŞTİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2011 Salı 17:51:04
Güncelleme :6 Ocak 2011 Perşembe 14:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?