22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Yardım TIR'ı yola çıktı

Kırıkkale'de 'Van üşümesin' sloganı ile düzenlenen kampanyada toplanan yardım malzemeler, TIR'la Van'a ulaştırılmak üzere gönderildi.

'Van üşümesin' sloganı ile Cumhuriyet meydanına kurulan yardım çadırı gelen yardımlarla dolup taştı. Kırıkkale Belediyesi, Kızılay Kırıkkale Şubesi, Kalehaber Gazetesi'nin ortaklaşa düzenlediği kampanyaya vatandaş ve öğrenciler büyük destek verdi. Bazı öğrenciler oyuncaklarını içine yazdıkları mektuplarla Van'a göndermek üzere çadıra getirdi.

'Size sınıfça elbise ve oyuncak gönderiyoruz. Sizi kendi yerimize koyunca çok üzülüyoruz. Sizlere elimizden geldiğince yardım yapacağız' şeklinde notlar yazdıkları oyuncaklar da Van'a gönderilmek üzere TIR'a yüklendi. Katalitik soba, battaniye, gıda maddesi ve kullanılabilir durumda olan eşyalardan oluşan yardım malzemeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle Van'a ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Törende bir konuşma yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, "Türkiye'nin her bölgesinde yaşanan sıkıntı bizim sıkıntımız, sevinci de bizim sevincimiz. Gönül bağımız hiç kırılmadı, fay kırılsa da. Deprem olayı duyulduğu ilk andan itibaren gerek kurtarıcı ekiplerimiz gerekse yardım organizasyonu yapan il olmaktan onur duyuyoruz. Ülkemizin her bölgesindeki sıkıntıları paylaşmak bizlerin temel görevi. Halkımızın ilgisi teveccühü beklentilerin üzerinde oldu. Her zaman Kırıkkale halkı bu anlamda çok duyarlı. Ben katkı sağlayan ve dualarını esirgemeyen tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmalarına ardından yardım TIR'ı, Kırıkkale Gençlik Merkezi üyelerinin söylediği Aşık Veysel Şatıroğlu'na ait 'uzun ince bir yoldayım' adlı türkü eşliğinde yola çıktı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2011 Çarşamba 19:36:14
Güncelleme :2 Kasım 2011 Çarşamba 19:38:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?