21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Yaz ortasında sel isyanı!

Kırıkkale'de etkili olan yağan sağış ve dolu, Bahşılı İlçes'nde bazı işyeri ve ekili alanları tahrip etti. İlçenin Kızılırmak kenarındaki girişte zirai aletler imalatı yapan bir atölye, sel suları nedeniyle tamamen kullanılamaz hale geldi.

Uzun süre atölyeyi basan sel sularını tahliye etmeye çalışan firma sahibi Yaset Cengiz, belediye dahil kimseden yardım alamadığını söyledi.

Devletin sanayiciyi istihdama teşvik ettiğini belirten Cengiz, yerel manada devletin desteğini ise mağdur olduğu günde dahi görmediğini belirtti. Çengiz şunları söyledi:

"Devlete imalatımla katkıda bulunan küçük bir sanayiciyim. Yanımda çalıştırdığım kişilerle hem istihdama, hem de üretime katkıda bulunuyorum. Bu güne kadar çeşitli imalatlar yaparak tarım sektörüne çalıştım. İşyerim yağan yağmur ve dolu sonrası sular altında kaldı. Belediyeyi aradım kimse benimle ilgilenmedi. Biz Kırıkkale'ye yakın bir ilçeyiz. Kimse benim kötü günümde yanımda olmadı. Atölyemde aletlerim yandı. Zararım nereden bakarsanız 40-50 milyardır. Bir de iş kaybımı buna ekleyin."

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 17:35:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?