21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Yazar kasalara YTL ayarı

Yeni Türk Lirası’na (YTL) uyum için esnafların yazar kasalarını yılbaşından önce ilgili servislere getirmeleri istendi.

Kırıkkale ve Havalisi Sharp Yetkili Bölge Bayii Ümit Tatlı, 19 Mayıs 2004 tarihinde çıkan yasa gereğince, kullanılmakta olan yazar kasaların hafızalarının değiştirilmek suretiyle Yeni Türk Lirası ve kuruş sistemine uyarlı hale getirildiğini söyledi.

 Esnafların sıkışıklığa meydan vermemesi için yazar kasalarını yılbaşından önce ilgili servislere götürmeleri gerektiğini kaydeden Tatlı, ’’Bizim servisimiz de bu konuda hassas davranmaktadır. Esnaflarımız servis kimliği olmayan kişilere kesinlikle cihazlarını vermesinler. Yetkili bayi dışında kişilere de hafıza değiştirtmesinler" dedi.

Yeni Türk Lirası’na geçişte esnafların yeni yazar kasa alarak masrafa girmemesini de isteyen Tatlı, "Bize getirilen kasaların hafızalarını 80 ile 120 milyon TL arasında bir rakamla YTL’ye dönüştürüyoruz. Esnafların 400-500 milyon verip de yeni yazar kasa almalarına gerek yok. Yaptığımız değişimle istediği gibi işlem yapabilirler" dedi.

6 bin kayıtlı esnafın bulunduğu Kırıkkale’de yaza kasa servisleri kasa beyinlerini değiştirmek isteyen müşterilerle dolup taşıyor.

Kırıkkale
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 16:56:31
Güncelleme :17 Aralık 2004 Cuma 16:57:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?