15
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Yeğen cinayetinde zanlılar serbest

Jandarma Genel Komutanlığı Harekát Daire Başkanı Tümgeneral Hüseyin Güçlü’nün yeğeni Ahmet Kudret Güçlü’yü öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan 4 kişi delil yetersizliği nedeniyle kefaletle serbest bırakıldı.

Kaybolduktan 40 gün sonra Kırıkkale’de Kızılırmak kenarında cesedi bulunan 28 yaşındaki Ahmet Kudret Güçlü’nün öldürülmesiyle ilgili olarak, nişanlısı Zeynep T’nin ablası Hatice K. ile Harun T, Murat İ. ve Şükrü Y. 2007 Mayısı’nda tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Güçlü’nün kaybolduğu gün, Harun T, Şükrü Y. ve Murat İ. ile birlikte bir otomobille Kırıkkale’ye gittiğini belirleyen polis ve jandarma, gencin cep telefonu sinyallerinin son olarak bir mezarlıktan baz istasyonuna düştüğünü tespit etmiş ve soruşturmanın yürütüldüğü Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı’na delilleri sunmuştu.

Ancak olayla ilgili başka bir delil bulunamadı. Tutuklu kaldıkları süre içinde her ay mahkemeye itirazda bulunan sanıklar, cinayeti işlemediklerini ve Güçlü’yü kimin öldürdüğünü bilmediklerini söylemelerine rağmen itirazları kabul edilmedi. Harun T, Murat İ, Şükrü Y. ve Hatice K. 6’şar bin YTL kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 10:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?