22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Yeni muhtara ilk gün şoku!

Kırıkkale'nin Çalılıöz Mahallesi'nde eski muhtar, muhtarlık bürosunu yeni muhtara devretmek istemeyince tartışma çıktı. Eski muhtar, muhtarlık binasının kendisine ait olduğunu iddia ederken yeni muhtar ise binanın belediyeye ait olduğunu belirterek boşatmasını istedi.

15 yıldır Çalılıöz Mahallesi'nde muhtarlık yapan Ahmet Demirtaş, 29 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler seçiminde yeniden seçilemedi. Seçimi kazanarak Çalılıöz Mahallesi'nin yeni muhtarı olan Salih Yılmaz, görevi devralmak için gittiği muhtarlık binasında sürprizle karşılaştı. Muhtarlık bürosunun kendisine ait olduğunu iddia eden eski muhtar binayı boşaltmayacağını, market yada kuruyemiş üzerine işyeri açacağını söyledi.

Muhtarlık bürosunun mülkiyetinin Kırıkkale Belediyesi'ne ait olduğunu belirten yeni muhtar Salih Yılmaz ise Ahmet Demirbaş'ı ikna edemeyince konuyu belediye bildirerek yardım istedi. Muhtarlık bürosunun eski muhtar tarafından yapılmış olsa da sonuçta devlet malı olduğunu, muhtar olarak kendisi bu büroyu kullanamayacaksa belediye'nin büroyu mühürleyerek kapatmasını talep etti.

Bu gelişmeler üzerine devreye giren belediye Zabıta Müdürü Fatih Tuncay, muhtarlık bürosunun belediye sınırları içersinde bulunduğunu belirterek büronun mülkiyetinin devlete ait olduğunu anlattı.

Büronun kuruluş amacı olan muhtarlık bürosu dışında başka bir şekilde kullanılamayacağını belirten Zabıta Müdürü Tuncay, 15 yıllık emektar muhtar Ahmet Demirbaş'ı ikna ederek büroyu boşaltmaya razı etti. Zabıta ekiplerinin yardımı ile muhtarlık bürosundaki eşyalarını toplayan Demirbaş istemeyerekte olsa büroyu yeni muhtar Salih Yılmaz'a devretti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 12:25:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
güvennn IP: 78.165.172.xxx Tarih : 10.04.2009 18:52:59

hiç yakışıyormu sana ahmet demirtaş muhtar iyide kazanamayınca kötümü