22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Yerel yönetim tepkisi

Kırıkkale'de, merkez ilçeye bağlı Ahılı, Aşağı Mahmutlar, Çullu, Hacılar ve Hasandede Belde Belediyeleri'nin 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 11. maddesine göre kapatılmaları, tepkiyle karşılandı. 

Bağlı olduğu il veya ilçeye uzaklığı 5 kilometreden az olan belediyelerin tüzel kişiliklerinin, Danıştay'ın görüşü alınarak İçişleri Bakanlığı'nca kapatılmasıyla ilgili karara tepki gösteren Aşağı Mahmutlar ve Çullu Belediye Başkanları, ortak basın toplantısı düzenledi. Aşağı Mahmutlar Beldesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Edip Tahan ve Hacı Ayan kararı eleştirerek, "Biz belediye olarak seçmenimize hizmet sözü verdik. Bu güne kadar devlete de yük olmadan hizmetlerimizi bir bir yerine getiriyorduk. Şimdi bu kararla elimiz kolumuz bağlandı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Seçime kadar görevde kalacağımız söyleniyor, ama bizim görev aşkımız kalmadı. Bu durumda seçime kadar bu beldeler hizmet almasın mı? Kararın bir daha gözden geçirilmesini bekliyoruz" dedi. 

Başkanlar, belediyelerin borç ödediğini ve istihdama yardımcı olduklarını belirterek, yetkililerin bunları dikkate alarak kararı gözden geçirmelerini istedi.
.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2006 Çarşamba 12:53:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kenan IP: 85.98.217.xxx Tarih : 21.06.2006 19:22:35
Çok yerinde bir karar verilmiş , o koltuklara oturalı ne yaptınız ? Kocaman bir sıfır . Sıfırı ne kadar süslerseniz süsleyen sıfır sıfırdır . Ben bir seçmen olarak sizlerin tepkisine destek olmuyorum. Bizleri menmun edecek çalışmalarınız olsaydı şimdi halk tepki gösterirdi ama nerdeee . Dogru bir karar başkalarına da ders olur inşAllah.