21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

'Yeşilvadi' projesi hayata geçiyor

KIRIKKALE'DE 'YEŞİLVADİ' PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Kırıkkale'de Şahabettin Harput'un valiliği döneminde hazırlanan ancak bugüne kadar uygulanamayan "Yeşilvadi"nin hayata geçirilmesi için çalışma başlatıldı.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı, proje ile birlikte Kızılırmak'ın uluslararası spor etkinliklerine ev sahipliği yapabilecek bir konuma geleceğini belirterek, projenin 400 milyon dolara mal olacağını söyledi. Yeşilvadi projesi ile birlikte her yıl meydana gelen boğulma olaylarının da son bulacağını dile getiren Kıratlı , "Kızılırmak Nehri'ni Porsuk Çayı gibi, Ren Nehri gibi yapacağız. Çalışmalar kapsamında işe önce nehir yatağını temizleyerek başladık. Kayalarla nehir kenarında yapılan

setlerin sonrasında peyzaj alanları, yürüyüş alanları ve golf sahaları yapılacak. Arkasından da yatırımcılar devreye girecek. Burada uluslararası spor etkinliklerinin olduğu, konaklama yerlerinin olduğu, eğlence ve dinlenme yerlerinin olduğu bir boğaz olacak. Biz şimdi devlet imkanları ile yapabileceklerimizi yapıyoruz, temeli attık, başlattık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2010 Perşembe 14:28:03
Güncelleme :28 Ekim 2010 Perşembe 14:32:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cem ediz IP: 85.104.12.xxx Tarih : 15.11.2010 14:58:47

Bunların hepsi boy gösterisi.Seçim yaklaşıyor ya. üniversiteye güvenlik görevlisi alınıyor gelip elin adamları giriyor. hani sizin vekilliğiniz.bizzat sana bilgi verdik hani!!!