22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

YİBO'da şenlik heyecanı

KIRIKKALE YİBO'DA 1. BAHAR ŞENLİKLERİ BAŞLADI

Kırıkkale Hüseyin Kahya Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) tarafından düzenlenen 1. Bahar Şenlikleri'ne Kayseri, Çorum, Aksaray ve Kırşehir YİBO öğrencileri de katıldı.

Kırıkkale Hüseyin Kahya Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda düzenlenen Bahar Şenlikleri'ne; Vali Yardımcısı Ali Çağlar, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış, Merkez Komutanı Albay Sadık Şaşmaz, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Turgut Barsbay, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan YİBO'lardan Sorumlu Bakanlık Daire Başkanı Turgut Barsbey, "Sizler için neler yapabiliriz, onun çalışmalarını yapıyoruz. Biz bu şenliği ilk defa Kırıkkale'de başlatmış bulunuyoruz. Kayseri, Çorum, Aksaray ve Kırşehir illerindeki YİBO'larımızı siz Kırıkkale ile buluşturduk. Kırıkkale bize ev sahipliği yapıyor. Şenlikte emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu şenliklerimizi bugünden sonra büyük bir coşku ile devam ettireceğiz" diye konuştu.

Türkiye'de ilk kez düzenlenen bu şenliğe öncülük yapan YİBO'nun tüm halkın takdirini kazandığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker de, "İlimizde bulunan Hüseyin Kahya YİBO, maddi yetersizlik ve diğer imkansızlıklardan dolayı eğitim hakkından mahrum kalan çocuklarımızın bu ihtiyacını karşılayarak onları eğitime hazırlamaktadır. Yaptığı bu katkıya ek olarak bu tür etkinliklerle de öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu yüksek tutmaya çalışmaktadır. Sevgili çocuklar siz bizim geleceğimizsiniz.

Sizin her açıdan donanımlı, ülkesine ve milletine bağlı bireyler olarak yetişmeniz ve sorumlu aydın birer vatandaş olmanız çok önemli. Sene boyunca çok çalıştınız, şimdi eğlenmek sizin en doğal hakkınız. Burada üç gün boyunca çeşitli etkinlik ve müsabakalar gerçekleştireceksiniz. Bu müsabakalar kazananı ve kaybedeni belirlemek için değil, sizlerin gönüllerinize vakit geçirip, eğlenebilmeniz, yeteneklerinizi ortaya koyup, paylaşımlarda bulunabilmeniz amacıyla düzenlenmektedir. Şehrimizden ayrılırken eminim

iyi dostluklar kurarak ayrılacaksınız. Bu dostlulukların ebedi olması dileğimle, hepinize hayat boyu başarılar diliyorum. Şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kırıkkale Hüseyin Kahya Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdürü Sami Yanık, "Dört ay önce böyle bir şenlik yapma fikri aklımıza geldiğinde bu düşünceye dört elle sarıldık. Şenliği planlama sürecinde bizi ateşleyen durumlardan biri de geçtiğimiz süreçte gerek yazılı gerekse görsel basında YİBO'larla ilgili yapılan haksız ve acımasız eleştiriler oldu. Bugün burada YİBO'larda sadece olumsuzluklar yaşanmadığını böyle güzelliklerin de yaşandığını yine aynı kanallar aracılığıyla kamuoyuna duyurma fikri oldu.

Her kurumda olabileceği gibi YİBO'larda da istenmeyen olaylar yaşanmış olabilir. Ancak biz YİBO idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri olarak bu olayların münferit olaylar olduğuna inanıyoruz. Bunun yanında burada çalışmanın ve yaşamanın güzelliklerinin de olduğunu, bunların da sayılamayacak kadar çok olduğunu biliyoruz. İşte bu günde İç Anadolu'nun çeşitli illerinden gelerek bizimle gönül birlikteliği yapan YİBO'larla Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmenin ve bu etkinliğe ev sahipliği yapmanın haklı

gururunu yaşıyoruz. Temennimiz, bizim ektiğimiz bu tohumun diğer YİBO'larımızın sahiplenmesi ile kocaman bir ağaca dönüşmesi ve gelenekselleşmesidir. Şenliğimizin asıl amacı öğrencilerimizin hem SBS sınavları ve tatil öncesi gönüllerince eğlenip senenin yorgunluğunu atmalarına hem diğer YİBO'lardan gelen yaşıtlarıyla kaynaşmalarına hem de sportif faaliyetler yoluyla aralarında kardeşlik ve tatlı bir rekabet duygusunun oluşmasına yardımcı olmaktır. Onlara da şimdiden iyi eğlenceler diliyor, onları çok

sevdiğimizi ve yapılan her şeyin onları sağlıklı ve mutlu birer birey olmaları için olduğunu hatırlatıyorum" dedi.

KIRIKKALE YİBO'DA 1. BAHAR ŞENLİKLERİ BAŞLADI
KIRIKKALE YİBO'DA 1. BAHAR ŞENLİKLERİ BAŞLADI
KIRIKKALE YİBO'DA 1. BAHAR ŞENLİKLERİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2010 Cumartesi 16:40:03
Güncelleme :22 Mayıs 2010 Cumartesi 22:56:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Erdal Geyikçi-sanatcı IP: 88.247.32.xxx Tarih : 24.05.2010 19:11:30

Türkiye genelinde 1. Bahar Şenlikleri adı altında ilkini düzenleyen,Kırıkkale Hüseyin Kahya Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) müdürlerine,ögretmenlerine ve geri hizmette çalışan Ahçısına,bulaşıkcısına,çaycısına,şöförüne öncelikle teşekkür etmek gerektiğini düşünüyorum.Bende bir kırıkkaleli vatandaş olarak şenlikleri yakınen takip ettim.Çeşitli illerden gelen YİBO'lu Çocukların kaynaşmalarını gözlerimle gördüm.Çocukların hazırladıkları oyunları,degişik branşta sporları seyrettim.Gelecekte ben inanıyorumki,Türkiyeyi temsil edecek sporcular ve degişik sanat dallarından gençlerin çıkacağını düşünüyorum.!Böylesi aktivitelerin Türkiyedeki bütün YİBO'larda yapılmasınıda temenni ederim.Son yıllarda YİBO 'lar için yapılan haksızlıklarıda kınıyorum.YİBO'lar için yapılan Üzücü haberleri televizyonlardan izledim.!"BEN İNSANI BİR KASA DOMATESE BENZETİRİM"Her kasada ezik domatesler olur.Egerki ezik domates çıktı diye kasadaki bütün domatesleri atmak gerekiyorsa,Bizler ülkece ezik domates yediğimizi düşünüyorum.Nedenine gelince:Ben seracılığın yogun olduğu bölgelerde çalıştım.En güzel meyvalar,sebzeler avrupaya ihrac oluyor.Eger ki okullardaki olan olayları tartışmak ve araştırmak gerekiyorsa,Başta üniversitelerden başlamak gerektiğini düşünüyorum.!Biliyoruzki ülkemizi yönetenler avrupada okuyup ,Türkiyede siyaset,ticare,ihracat vs vs gibi işlerle uğraşıyorlar !bizim ülkemizdeki okuyanlarda karnını doyuracak işi zor buluyorlar.KISACASI:Yolunuz birgün YİBO 'lara düşerse gerçekten evinde yiyecek ekmegi olmayan,annesi babası ayrılmış,ölmüş,sorunlu aile çocuklar olduğunu görecektir.Egerki YİBO'lar kapanırsa sokak çocukları tekrar çoğalacağını ve daha aklıma gelmesini istemediğim işler  yapacaklarını tahmin edebiliyorum.!Saygılarımla.erdal geyikçi-sanatcı.