21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Zabıtadan Ramazan denetimi

Kırıkkale Zabıta Müdürlüğü ekipleri şehir içerisindeki, lokanta, pastane, kafeterya ve fırınları denetledi.

Zabıta Müdürü Fatih Tuncay öncülüğünde gerçekleştirilen denetimlerde lokanta, kafeterya ve fırınlarda ruhsat, personel sağlık belgeleri gibi evraklar incelenirken, bulaşıkhaneler ve imalathanelerin genel temizlik ve hijyenik durumları incelendi. Ayrıca yangın tüplerinin kullanım süresi de denetlendi.

Denetimlerde hijyen konusunda olumsuz bir manzara ile karşılaşmayan zabıta ekipleri, işletmecileri hijyen şartları konusunda daha titiz olmaları konusunda uyardı, imalathanesinde hijyenli bir ortam oluşturan işletmecileri de tebrik etti.

Belediye denetim ekipleri tarafından yapılan denetimler hakkında bir açıklama yapan Zabıta Müdürü Tuncay, Ramazan öncesi fırınlar, lokantalar ve vatandaşların Ramazan Ayı'nda daha sık gideceği fırın, pastane gibi işletmeleri temizlik ve hijyen bakımından daha özenli olmaları gerektiğini belirterek, "Yaptığımız denetimlerde kötü bir duruma rastlamadık. Bu durum bizleri çok mutlu etti. Esnafımız belli kriterlere uyum sağlıyorlar. Denetimlerimiz büyük bir titizlikle Ramazan Ayı içerisinde de devam edecektir. Ramazan Ayı'nda seyyarlara izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Ramazan ayında özellikle Cumhuriyet Meydanını mesken tutan seyyar tatlıcılar zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimler sonucu bu Ramazan da satış yapmalarının engelleneceğini ifade eden Tuncay, "Denetimlerimizi arttırarak devam ettireceğiz" dedi.

Seyyar satıcıları merkezde barındırmayacaklarını belirten Tuncay, denetimlerin giderek artacağını söyledi. Zabıta ekipleri seyyar satıcıların yanı sıra dilencilere de göz açtırmıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 13:41:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?