22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Adaletten 4 yıl kaçtı

Taksi şoförü Arslan Atasayar'a ait 71 T 0447 ticari plakalı taksiye 15 Ocak 2001 tarihinde müşteri olarak binen kişi ve kişilerce öldürülmesi olayına adı karışan ve tutuklu kaldığı cezaevinden firar eden Emre Okatan (24) adlı zanlı, 4 yıl aradan sonra Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı asayiş ekiplerince Ankara'ya bağlı Kazan İlçesi'nde bir ekmek fırınında yakalandı.

Kırıkkale'nin Yahşihan Mezarlığı yakınlarında meydana gelen olayda, taksi şoförü Arslan Atasayar, boynuna kurşun sıkılarak öldürüldükten sonra yola olay yerinde bırakılmış, ticari taksisi ise Fabrikalar Mahallesi'nde yakılmış olarak bulunmuştu.

Olaydan sonra yakalanan 2 arkadaşının tutuklanmasından sonra, Emre Okatan kayıplara karışmış, hakkında çıkarılan gıyabi tutuklama ve müebbet hapis cezası sonrası tüm aramalara rağmen bulunamamıştı.

Aradan geçen 4 yıl sonra Ankara'nın Kazan İlçesi'nde bir ekmek fırınında sahte kimlikle çalışan Emre Okatan, getirildiği Kırıkkale'de sorgusundan sonra tutuklanarak Kırıkkale Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Zanlının, "Adaletten kaçılmıyormuş. Bunu bir kere daha anladım. Ne yapalım cezamızı çekeceğiz" dediği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 15:12:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?