21
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Emniyet yolları gözetliyor

Kırıkkale Emniyet Müdür Yardımcısı Bayram Özbay, 2005 yılında kaza oranlarının artması sebebiyle bazı kavşak ve yollarda radar ve kamera sistemi ile kontroller yaptıklarını belirtti.

Özbay vatandaşların özellikle kırmızı ışık kuralına uymadığını belirterek "Bazı önemli kavşaklarda ekiplerimiz var. Ancak ekip olmayan yerde de kameralarımız var. Kimse polis yok diye kırmızı ışıkta geçmesin" dedi.

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü tarafından 2005 yılında artan suç olayları ve trafik kazalarına karşı alınacak önlemleri anlatmak amacıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda trafikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Bayram Özbay vatandaşları uyararak, "İlimizde bazı önemli kavşaklarda ekiplerimiz var. Ancak diğer bölgelerde radar ve kameralı sistemle çalışıyoruz. Vatandaşlar özellikle kırmız ışık kuralına uymuyor.Trafik polisi yok diye vatandaşlar kırmızı ışıkta geçiyor. Biz bunları kamera ile tespit ediyoruz ve ihbarname göndermek suretiyle para cezasına çarptırıyoruz. Hiç kimse trafik polisi yok diye kırmızı ışıkta geçmesin" şeklinde konuştu.

Şehrin en büyük sorunu olan parklar konusunda da bir açıklama yapan Özbay, "Kırıkkale'de park yeri sorunu var. Bu konuda bizim yapacağımız pek bir şey yok. bu yüzden park süresini aşan sürücüleri önce uyarıyoruz, eğer uyarıyı dikkate almaz ise ceza kesiyoruz. 2001 yılında alınan ve uygulanan bazı kurallar bu yıl da uygulanmaya devam ederken, bazı kurallarda ise değişiklik yapılacak. Zafer ve Cumhuriyet caddelerinde tek sıra 15 dakika park uygulaması devam edecek. Ekiplerimiz burada da sivil bir araçla yine kamera sistemi ile araçların park sürelerini takip edecek ve süreyi aşanlara ceza kesilip ihbarname gönderilecek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 11:03:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?