21
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Polis haftası etkinlikleri

Kırıkkale İl Milli Eğitim ve Emniyet Müdürlüğü tarafından, Emniyet Teşkilatı'nın kuruluşunun 161. kuruluş yıldönümü nedeniyle liselerarası bilgi yarışması düzenlendi.

Kırıkkale merkezinde bulunan 24 okulun katıldığı bilgi yarışmasın finali büyük bir heyecana sahne oldu. Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Anadolu Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi'nin katıldığı finali, Vali Mustafa Bahrettin Demirer, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Merkez Komutanı Yarbay Gürsel Özer, İl Emniyet Müdür Vekili Yılmaz Ali İlikçioğlu, okul müdürleri ve öğrenciler izledi. Polis haftası nedeniyle polis radyosundan canlı olarak yayınlanan yarışmanın galibi Yıldırım Beyazıt Lisesi oldu.

Kırıkkale İl milli Eğitim Müdürü Mahmut Zengin, yarışma nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yarışmaya katılan tüm öğrencilerinin kazanan kim olursa olsun birer değer olduğunu belirterek,
"İnanıyorum ki bu çocukların hepsi ülkemizi iyi yerlere taşıyacaklar. Aralarında çok zeki öğrenciler var. Geleceğin aydınlarının bunların arasından çıkması gerekir. Polisimizin kuruluş yıldönümünde böyle bir organizeye birlikte imza atmaktan da mutluyum. Ben yarışmaya katılan tüm öğrenicilerimiz kutluyorum" dedi.

Finalde Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi, yedek sorular sonunda 1. olurken, 2.'liği Fen Lisesi, 3.'lüğü Anadolu Lisesi, 4.'lüğü ise Anadolu Öğretmen Lisesi aldı.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2006 Salı 20:06:50
Güncelleme :12 Nisan 2006 Çarşamba 19:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?