18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAHŞILI - KIRIKKALE

Esnaftan belediyeye yıkım tepkisi

Kırıkkale İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı robokopların sıkı güvenlik tedbiri aldığı yıkım esnasında Kızılırmak kenarındaki işletmelerin sahipleri, yıkımın usulsüz olduğunu iddia ederek Bahşılı Belediye Başkanı'nı suçladılar. İşletmeciler kendilerini zarara sokan yetkilileri mahkemeye vereceklerini söyledi.

Bahşılı Belediye Başkanı H. İbrahim Pişkin ise yıkımla ilgili yaptığı açıklamada, Kızılırmak kenarının baştan sona temizleneceğini, baharla birlikte yıkılan bu yerlerde aile çay bahçeleri yapılacağını belirttti.

Pişkin, "Bu işletme sahiplerine yıkım mahkeme kararları tebliğ edildi. İlk tarihe uyulmadı. İkinci kez süre verildi. Kendi rızası ile işyerlerini yıkmayanların yerlerini kolluk kuvvetleri nezaretinde yıktık. Taşınmaz mallarına zarar vermemek için azami gayret gösterdik. Ayrıca yıkımın başında olmaları için işletmecileri de çağırdık. Önümüzdeki günlerde buralara örnek çay bahçeleri yapacağız. Ailenin gelip dinlenebileceği nezih yerleri yöremize kazandıracağız" dedi.

Kırıkkale'nin Kızılırmak kenarındaki yıkımı yapılan Denizyıldızı, Yıldız, Yeşilvadi restoranları ve Sahil Market belediyenin görevlileri tarafından tatsız bir olay yaşanmadan yıkıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 12:59:34
Güncelleme :22 Kasım 2005 Salı 11:21:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?