20
Mayıs
2024
Pazertesi
BAHŞILI - KIRIKKALE

Kuraklık nedeniyle Kızılırmak kurudu

Kırıkkale’nin Bahşılı İlçesi yakınlarından geçen Kızılırmak’ta kuraklık nedeniyle sular çekildi.
Kuraklık nedeniyle Kapulukaya Barajının su tutması, ırmağın kurumasına neden oldu.

Irmağın çevresinde ikamet eden vatandaşlar, "Bizim çocukluğumuz bu ırmak kenarında geçti. Burada ırmağa girmek mümkün değildi. Her yıl bu azgın sular onlarca can alır. Burada girenlerin kurtulması mümkün değildir. Şimdi ise karşıdan karşıya geçmek bile mümkün. Oltamızı aldık , ırmaktan kalan göletlerde avlanmaya çalışıyoruz. Irmağın bu denli kuruması balıkların telef olmasına neden oldu. İnşallah yağmurlar yağarda ırmak eski görkemli halini alır "dediler.

Öte yandan, Kızılırmak Köprüsü’nde amatör balıkçıların avlandığı yerde ırmak sularının göletler oluşturması vatandaşları endişelendirdi. Köprünün ayaklarının bile görüldüğünü söyleyen vatandaşlar, "Bu durumda köprünün bir tehlike arz etmesi mümkün. Yetkililerin bu durumu incelemeleri gerekir. Buradan her gün yüzlerce araç geçiyor. Tehlikeli olur mu bunu bilmiyoruz.? İlgililerin konuya eğilmelerini bekliyoruz " dediler.

Güneşli havadan yararlanarak hafta sonu ırmağa gelen vatandaşlar, daha önce hiç girmeyi cesaret edemedikleri yerlerde yürüyerek geziyorlar.

KIRIKKALE (İHA) -
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 15:23:19
Güncelleme :22 Kasım 2005 Salı 10:59:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?