30
Mayıs
2024
Perşembe
BAHŞILI - KIRIKKALE

Serinlemek isterken boğuldular

KIRIKKALE’de serinlemek için Kapulukaya Barajı’na giren 2 genç ile Celal Bayar Parkı bölgesinden geçen Kızılırmak’a balık tutmaya giren asker boğularak yaşamını yitirdi.

Kapulukaya Barajı kıyısında ailesiyle birlikte piknik yapan 14 yaşındaki Resul Sarıyap serinlemek için suya girdi. Kıyıdan açılan Resul Sarıyap, bir anda suda çırpınmaya başladı, bir süre sonra da gözlerden kayboldu.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sualtı kurtarma ekipleri, Resul Sarıyap’ı bulmak için çalışma başlattı. Resul Sarıyap’ın cesedi dalgıçlar tarafından bulunarak sudan çıkarıldı. Resul Sarıyap’ın yakınları, olay yerinde sinir krizleri geçirdi.

Karaahmetli Beldesi yakınlarında ise Sağlık Meslek lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Musa Atar da iki arkadaşı ile birlikte serinlemek için yaklaşık 50 metre derinliğindeki Kapulukaya Barajı’na girerek yüzmeye başladı. Yüzme bildiği belirtilen Atar, bir süre sonra çırpınarak suyun dibine dalarken, 2 genç ise çevrede bulunan vatandaşlar tarafından kurtarılarak kıyıya çıkarıldı. Musa Atar ise derin baraj gölünde kayboldu. Atar’ın cesedi, Kırıkkale Sivil Savunma ekiplerine ait dalgıçlar tarafından 5 saat sonra bulunarak çıkarıldı. .

HAVA DEĞİŞİMİNE GELEN ASKER BOĞULDU

İstanbul Küçükyalı’daki Kenan Evren Kışlası’nda vatani görevini yapan 22 yaşındaki Piyade Er İsa Hançer, hava değişimi iznine geldiği memleketi Kırıkkale’nin Bahşılı İlçesi’nndeki Celal Bayar parkı yakınlarında olta ile Balık tutmak için gölete girdi. Hançer, bir süre sonra arkadaşlarının şaşkın bakışları arasında suda kayboldu. İhbar üzerine olay yerine gelen sivil savunma ekiplerine bağlı dalgıçlar, Hançer’in cesedini bularak sudan çıkardı. Talihsiz gençlerin cesedi, bugün Kırıkkale’de toprağa verilecek.

DHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 11:42:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?