22
Mayıs
2024
Çarşamba
BALIŞEYH - KIRIKKALE

Çiftçiye icra şoku

Balışeyh İlçesi İzzettin Tarım Kredi Kooperatifi’ne borçları olan çiftçiler icra şoku yaşıyor.

İcralık olan bir grup çiftçi, sorunlarının çözümü için Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Adnan Yılmazer’den yardım istedi. Tarım Kredi Kooperatifine olan borçları yüzünden 5 köyden 500’e yakın çiftçiye icraya verildiklerine dair yazı geldiği öğrenildi. 2003’de ödenmesi gereken borçlar yüzünden Kooperatif tarafından icraya verilen çiftiler Ziraat Odasına sığındı.

Mayıs ayının sonuna kadar borçlarını ödemeyen köylülerin mal varlıklarının haciz edileceği öğrenildi. Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Yılmazer, olayın takipçisi olduklarını belirterek, "Çiftçi zaten kuraklıktan ve hasadın düşük olmasından mağdur. Ekonomik dengesi bozuk. Bu icra ile iyice sarsılmış durumda. İcra gittiği zaman köylünün elinden traktörü alınacak. O zaman çiftçimiz ne yapacak bilmiyorum. Bu ay ilaç ve gübre ayı. Zaten bunları almaya para bulamıyorlar. Şimdi bir de icra ile uğraşıyorlar. Biz bu olayı vekillerimize ileteceğiz" dedi.

Köylüler bu konuda yetkililerin yardımını beklediklerini söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2005 Perşembe 16:44:39
Güncelleme :22 Kasım 2005 Salı 11:39:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali ŞAHİN IP: 81.214.138.xxx Tarih : 10.05.2006 23:45:12
Memleketimizin özverili,fedakar,cevakar ve devletine sonsuz güvenen saf anadolu insanımızın! ekomominin sırtına yüklediği ağır sorumluluklar altından ezilmekten kurtulmasını diliyor ve o veciz sözde dile getirildiği gibi iyişallah birgün hakettiği efendilik payesini kazanmasını diliyorum.Gariban ve çilekeş köylümüz kendi geleceğin ipotek altına aldığı gibi artık kendinde olma nesilede malesef miras yerine kooperatif ve banka borcu bırakır duruma geldi.Yağız anaodolu insanımız kışın soğuğunda yazın kurağında tarlasında,bahçesinde,harmanında ekmek derdi için yanarken birde icra derdi ile uğraşmak zorunda kaldı.Oysa bilmezlermi ki anodolu insanı borcu hiç sevmediğini dostlarından alırken bile acı çektiğini ama dostundan da yakın gördüğü devlet kurum ve kooparatiflerine baba şevkatiyle sarıldığını malesef büyüklerimiz coktan unuttu.Gönlümüz çiftçizin hiç kredisiz ekip mahsülünü kaldırabileçeği günleri görebilmek.Tüm icradaki çiftçi hemşerlerime geçmiş olsun diyor kamu yetkililerinibu soruna çözüm olmaya ve göreve davet ediyorum.En derin Saygılarımla.