17
Mayıs
2024
Cuma
BALIŞEYH - KIRIKKALE

Jandarmadan kış uyarısı

Balişeyh İlçesi Jandarma Trafik timi, kötü hava koşullarının tüm yurda hakim olması dolayısıyla trafik kazaları konusunda vatandaşları uyardı.

Bu yıl Ocak, Şubat ve Mart aylarında toplam 88 bin trafik kazasının meydana geldiğini hatırlatan trafik timi, "İstatistiklerimiz kış aylarında kazaların arttığını gösteriyor" dedi.

Kazaların artmasına karşın sürücülerin fazla hızlı araç kullanmaması nedeniyle ölüm oranlarının azaldığına dikkat çeken yetkililer, Jandarma trafik timinin ve emniyet birimlerinin denetim hizmetlerinin kötü hava koşullarını da gözönüne alarak sürdüğünü söyledi. Trafik ekiplerinin acil kurtarma ve sağlık ekipleriyle birlikte görev yaptığını belirten yetkililer, kış aylarında yoğun kar yağışı, sis ve buzlanmanın sürücüleri olumsuz etkilediğini kaydetti.
Trafik ekipleri, sürücülere çeşitli uyarılarda bulunarak şunları söyledi: "Ağır kış koşulları ülkemizi etkisi altına almış bulunuyor. Bu kötü hava şartlarında zorunlu olmadıkça sürücülerimiz yola çıkmasın. Özellikle hususi otomobil kullanan sürücülerimiz buna uysun. Eğer mutlaka yola çıkılması gerekiyorsa mutlaka çekme halatı, takoz, yangın söndürme cihazı, reflektör, avadanlık, zincir ve ilk yardım çantalarını otomobillerinde bulundursunlar".

Trafik ekipleri, küçük bir trafik kazasının vatandaşların canlarına mallarına ve ülke ekonomisine büyük zararlar verdiğini hatırlatarak, kazaların önlenmesi için sürücülerin mutlaka trafik kurallarına uyması gerektiğini bildirdi. Sürücülere büroşürlü ve sözlü uyarılarda bulanan Balışeyh Jandarma Trafik timi kış ayları buyonuca uygulamanın süreceğini söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2004 Cuma 14:24:07
Güncelleme :9 Mart 2005 Çarşamba 16:19:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?