19
Mayıs
2024
Pazar
KESKİN - KIRIKKALE

Taksici hunharca katledildi

Kırıkkale'de 7 çocuk babası 58 yaşındaki Abdullah Karataş, müşteri olarak taksisine binen kişiler tarafından kaçırıldıktan sonra hunharca bıçaklanıp öldürüldükten sonra cebindeki paraladı da gaspedilip, cesedi bir dere kenarına atıldı.

Katil zanlıları, Karataş'ın taksisi ile kaçtıktan sonra şüphe üzerine durdurulan polis ekipleri tarafından yakalanarak adalete teslim edildi.

Korkunç vahşet, sabaha karşı Keskin ilçesine bağlı Esat Mumunlu Köyü yakınlarında meydana geldi. Kırıkkale-Kayseri karayolunda Üçyol Kavşağı'nda 'Üçyol Taksi Durağı'na gelen 2 kişi, durakta çalışan Abdullah Karataş"ın 71 T 008 plakalı taksisine saat 05.00 sıralarında binerek kendilerini Keskin'e götürmesini istediler.

Taksi şoförü Karataş'ı aracını Keskin'in Esat Mumunlu Köyü yakınlarında durduran müşteri kılığındaki bir zanlı, arka koltuktan kurusıkı tabancasını belinden çıkartıp, kapzasını kafasına vurdu. Daha sonra 2 zanlı, bıçakla taksici Abdullah Karataş'ın özellikle sırtından olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerine sustalı bıçakla 8 yerinden bıçakladı.

Zanlılar, daha sonra öldürdükleri aksici Karataş'ın cebinde bulunan 200 TL'yi alıp, cesedini ise Kapulukaya Barajı kenarındaki dere yatağına bıraktılar. Katil zanlıları daha sonra bindikleri taksi ile birlikte kaçıp, ortadan kayboldular.

Korkunç vahşet, taksicinin çalıştığı durağa uzun süre dönmemesi üzerine arkadaşları tarafından öğlen saatlerinde emniyet ve jandarma ekiplerine haber veriliyor. Keskin, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Kayseri polisi ile jandarma ekipleri alarma geçip, arama çalışması başlattı. Abdullah Karataş'ın cesedi Esat Mumunlu Köyü nüfusuna kayıtlı bir kişi tarafından görülerek Keskin İlçe Jandarma Komutanlığı'na haber verildi. Keskin Cumhuriyet Savcılığı tarafından olay yerinde yapılan inceleme sonucu cesedin, Kırıkkaleli taksi şoförü Abdullah Karataş olduğu tesbit edildi.

Nevşehir Bölge Trafik ekipleri, Kırşehir il sınırında genel bir uygulama sırasında 71 T 008 plakalı taksiyi durdurup, şüphelendikleri Ferhat D. (27) ve Cahit G. (38) adlı zanlılar Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şubesi ekiplerine teslim edildi. Gözaltına alınan zanlılar Ferhat D. ile Cahit G. Keskin Adliyesi'ne sevkedildi.

Alınan bilgilere göre ifadelerinde taksiciyi öldürdüklerini itiraf eden zanlılar Frhat D. ile Cahit G., "Parasız kaldık, işsiz geziyorduk. Amacımız öldürmek değildi. O anda kendimize hakim olamayıp öldürdük. Cesedini ise baraj kenarındaki dere yatağına attık. Adana'ya doğru giderken Nevşehir polisi şüphe üzerine aracımızı durdurup, bizi yakaladı. Pişmanız" dediler.

Taksici vahşetine büyük öfke duyan Kırıkkale Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Cemil Bora "Olay çok üzücü. Yıllardan beri kentimizde böyle bir olaya rastlanmamıştı. Ailesinin geçimini sağlamak için çalışan şoför arkadaşımızın öldürülmesini kınıyoruz. Türk adaletine güvenerek kendilerine en ağır cezanın verilmesini istiyoruz" dedi. Teksici esnafı da meslektaşlarının hunharca öldürülmesine tepki göstererek, "Can güvenliğimizin sağlanmasını istiyoruz. Bizler ekmek parası için caba sarf derken canımıza kastedenlerin gereken cezaya çarptırılmasını bekliyoruz" dediler. Mahkemeye çıkarılan zanlı, Keskin Cezaevi'ne konuldu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2009 Pazar 14:22:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?