3
Mayıs
2024
Cuma
KIRŞEHİR

"Gökbilim Kampı" start aldı

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ve Yusuf Demir Bilim Sanat Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen "Cacabey Gökbilim Kampı" bugün başladı.

Vali M. Ufuk Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, Emniyet Müdürü Osman Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen, üniversitenin öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetlilerin katıldığı tören, Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi kampüsündeki planetaryum gösterisi, güneş saati yapımı ve gök atlası yapımı ile devam etti.

Daha sonra bir konuşma yapan proje yöneticisi Doç. Dr. Mustafa Kurt, 29 ilden 80 öğrenci ve 40 öğretmeni davet ettiklerini belirterek, "Davetlilerin büyük katılımı ile başladığımız projemiz, TÜBİTAK tarafından destekleniyor. Bilindiği üzere Cacabey 1200'lü yıllarda yaşamış ve emirlik yapmış bir idareci. Aynı zamanda gökbilimlerine büyük ilgi duyması sebebi ile de Cacabey Gökbilim Medresesi'ni inşa ettirmiş. Amacımız Cacabey'in adının tüm Türkiye'ye duyurmaktır. Etkinliklerimizin bir kısmı öğretmenlere, bir kısmı da öğrencilerimize yöneliktir. Öğrencilerimize daha çok deney yapmak, deneyi kendileri yaparak öğrenmesini ve bu bilgiyi yaşama ve hissetmelerini sağlamak üzerine çalışıyoruz. Kamp süresi olan bir haftada bilimsel etkinlikler olduğu gibi sosyal etkinliklerimizde de gezi ve öğrencilerin kendi sosyal aktiviteleri de olacak" şeklinde konuştu.

Cacabey Gökbilim Kampı'nın değişik etkinliklerle devam edeceği bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 12:05:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?