8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

"Sokakta İlk Adımlar" Kırşehir'de

Renault, Total Türkiye ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği'nin (TTKÖD) ortak projesi Sokakta İlk Adımlar'ı Kırşehir'de uygulanmaya başlandı.

Proje sayesinde Kırşehir'deki 29 okulda Bin 603 öğrenci trafikte daha güvenli davranmayı öğrenecek. Renault'nun 2002'de başlattığı, Total'in son 5 yıldır destek verdiği, Türkiye'nin yol güvenliği alanındaki en uzun soluklu kurumsal sosyal sorumluluk projesi "Sokakta İlk Adımlar", Kırşehir'de de uygulanmaya başlandı. Projenin Kırşehir tanıtım toplantısı, Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda yapıldı. Toplantıya, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar'ın yanı sıra, projeye destek veren Total Oil Türkiye Genel Müdürü Olivier Chalvon-Demersay, Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Hitay Güner, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, İl Emniyet Müdürü Osman Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, sokakta İlk Adımlar'ın geleceğin yetişkinleri olacak öğrencileri erken yaşta yol güvenliği bilinciyle tanıştırmayı amaçladığını belirterek, "Sokakta İlk Adımlar, yol güvenliği alanında Türkiye'nin en uzun soluklu kurumsal sosyal sorumluluk projesi. Trafikte çocuklarımız yetişkinlere göre daha ciddi risklerle, tehditlerle karşı karşıya. Biz de bu yüzden yol güvenliği kültürünü 8 yıldır il il dolaşarak yaymaya çalışıyoruz" dedi. Aybar, hedeflerinin 2012 sonunda 1 milyon öğrenciye ulaşmak olduğunu söyledi.

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Hitay Güner ise, dünyada her yıl 1 milyon insanın trafik kazalarında yaşamını yitirdiğini Türkiye'de de her yıl 1 milyon trafik kazası olduğunu hatırlatarak öğrencilere seslendi. Güner, "Her zaman kaldırımdan yürüyün. Yolun karşısına geçerken önce sola, sonra sağa, sonra tekrar sola bakın ve araçlar yoksa, ya da uzaktaysa koşmadan normal yürüyerek karşıya geçin. Bunu yaparken yolun ortasına geldiğinizde yine sola ve sağa bakarak gelen araçları izleyin" dedi.

Konuşmaların ardından projeye katkılarından ötürü Vali Mehmet Ufuk Erden, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa ve İl Emniyet Müdürü Osman Öztürk'e plaketleri sunuldu. Törenin ardından öğretmenlere yönelik bir eğitim çalışması gerçekleştirildi. Törenden sonra Sokakta İlk Adımlar pastasını çocuklarla birlikte kesen projenin "uzaylı maskotu" Woosh da, öğrencilerden büyük ilgi gördü.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 18:49:05
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 21:05:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?