2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

112 Acil Servis otomasyona geçti

Vali M. Lütfullah Bilgin, otomasyon sistemine geçen 112 Acil Ambulans Servisinde incelemelerde bulundu.

Vali Bilgin, 112 Acil Servise yaptığı ziyarette İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Bekir Demirbaş'tan servisin çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Kurulan otomasyon sistemi ile servisin daha aktif hale geldiğini belirten İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Bekir Demirbaş, "İlimiz merkezinde 2, ilçelerimizde de 1'er tane olmak üzere il genelinde 8 adet 112 Acil Servis merkezimizde; 19 ambulans, 26'sı doktor olmak üzere 158 personel ile halkımıza hizmet sunuyoruz. 112 Acil servis istasyonumuz, ilimizde 6 yıldır analog santralden oluşan telefon hatlarıyla hizmet vermekte ve günlük olarak aldığı 5 bin ihbardan ancak 5-6 tanesi gerçek vaka aramaları idi. 2007 yılında merkezimizce gerçekleştirilen 4 bin 199 vakada 358 vatandaşımıza yerinde müdahale yapılmış, 3 bin 841 hastanın da hastanelere nakli gerçekleştirilmiştir" dedi.

112 Acil Servis Merkezinden yürütülen hizmetlerin önemini rakamların gösterdiğini söyleyen Demirbaş, "Yapılan ihale ile 112 Acil Servis komuta kontrol merkezimiz bilgisayar donanımlı modern çağrı sistemine kavuşmuştur. Ocak ayından itibaren yapılan tüm aramalar otomatik olarak bilgisayara kaydedilmekte, bilgiler aynı anda merkez görevlisi, danışman hekim ve telsiz operatörü ile paylaşılmaktadır. Hastanın bulunduğu adres dijital şehir haritası üzerinde belirlenmekte, ambulanslar bu bilgiye göre yönlendirilerek, GPS uyduları ile ambulansların hareket ve ulaşma zamanı da dahil olmak üzere tüm bilgiler kayıt altına alınmaktadır. Ayrıca bu bilgiler veri bankasına kaydedilmekte ve tüm faaliyetler Sağlık Bakanlığımızca da denetlenmektedir" dedi.

Yapılan ihbarları ve yürütülen faaliyetleri yerinde inceleyen Vali M. Lütfullah Bilgin, 112 Acil Ambulans Servislerinin gecikmeksizin hizmet vermesi gereken birim olduğunu kaydederek, "Yaşanan en büyük sıkıntıyı asılsız ihbarlar oluşturmaktaydı. Bu nedenle bazı düzenlemeler yapıldı. Ancak, kurulan otomasyon sistemi ile hizmetler daha kaliteli hale geldi. Hepimiz biliyoruz ki özellikle yaşanan kazalarda ölümler genelde ilk yarım saatte gerçekleşiyor. Onun için ihbar alındıktan sonra süratle olay mahalline intikal ederek acil müdahale yapmak gerekiyor" dedi.

112 Acil Servisin yaptığı hizmetlerde 1 saniyenin bile çok öneminin olduğunu vurgulayan Vali Bilgin, kurulan otomasyon sistemle birlikte oto kontrolün yanı sıra sağlık ekiplerinin zamanında yerine ulaşacağını kaydetti.

 

iha
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 15:19:37
Güncelleme :29 Şubat 2008 Cuma 15:23:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cevat soykan IP: 85.104.132.xxx Tarih : 7.03.2008 19:15:15

İL VALİMİZ VE SAĞLIK MÜDÜRÜMÜZÜN YANINDA 112 ŞUBE MÜDÜRÜ OLARAK GÖREV YAPAN BABAM ŞENOL SOYKAN I BAHSEDİLEN OTOMASYON SİSTEMİNDE GÖREV ALMASINDA MUTLULUK DUYUYORUM