2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

138 esnafa ceza kesildi

Kırşehir'de, 2008 yılının ilk 6 ayı içerisinde 138 esnafa ayıplı mal ve kötü hizmet verdiği için ceza kesildi.

Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Adil Ertuğrul, tüketicilerin satın aldıkları mal ve hizmete karşı çeşitli haklarının olduğunu söyledi.

Ertuğrul, “Yasalar, tüketicimize satın aldıkları ayıplı mal ve hizmete karşı 4 türlü hak tanımıştır. Bu haklardan birisi malı iade ederek aynı mala karşı aynı ürünü isteme, malı iade ederek ücretini isteme, malı vererek bedelsiz ve ücretsiz tamiratını isteme ve son olarak ayıp kadar bedelin toplam bedelden düşürülmesi hakkıdır. Bunlar seçimlik haklardır. Tüketicilerimiz bu haklardan birisini seçebilir. Ancak, bu talepleri kabul görmezse satışa ilişkin fatura ve garanti belgesi gibi belgeleri bir dilekçeye ekleyerek Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurmaları gerekmektedir" dedi.

2008 yılının ilk 6 ayı içerisinde 167 adet şikayet dilekçesi aldıklarını belirten Ertuğrul, "Bu şikayetlere karşı hakem heyetimiz 12 defa toplantı yapmış ve bu toplantıların sonucunda da 31 adedi tüketici aleyhine, 138 adet dilekçede tüketicinin lehine sonuçlanmıştır" dedi.

Tüketicinin kapıdan satışlara dikkat etmesi ve kanunun kendisine verdiği yetkileri iyi bilmesi gerektiğini vurgulayan Ertuğrul, "Tüketici, teslim aldığı ürünü 7 günlük deneme süresi içerisinde, malı satın almaya yada iade etmeye karar verecektir. Tüketici bu malı istemiyorsa 7 gün içinde iade edebilir. Bu süre içerisinde tüketici hiçbir ücret ve imza vermez. Buna dikkat edilmeli" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 13:10:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?