7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

162. yıla muhteşem kutlama

KIRŞEHİR ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİNDE MUHTEŞEM GECE

Kırşehir'de Öğretmen Okulları'nın 162. yıldönümü dolayısıyla Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından bir program düzenlendi.

Kırşehir Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen programa, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Vali Erden'in eşi Yeşim Erden, Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa, Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, Kırşehir Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Mehmet Yağmur, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kırşehir Anadolu Öğretmen Lisesi Mehmet Yağmur, Öğretmen Liseleri'nin 16 Mart 1848 yılında ilk defa Darül Muallim adıyla açıldığını ve öğretmen okullarının daha sonraki yıllarda ilk Muallim Mektebi, Köy Enstitüleri, Öğretmen Okulları ve şimdi de Anadolu Öğretmen Lisesi olarak eğitim ve öğretimine devam etmekte olduğunu belirtti.

Yağmur, geçmişten bugüne öğretmen yetiştiren bu kurumların misyonundan bahsederek, "Öğrencilerin Atatürk ve inkılaplarına bağlı vatan, millet, bayrak ve insan sevgisinin yanı sıra şartlar ne olursa olsun her türlü güçlüğü göğüsleyen milli birlik ve beraberlik kardeşlik ve barıştan yana nesiller yetiştirmek" olduğunu söyledi.

Başöğretmen Atatürk'ün "Milletleri kurtaran yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğitimciden mahrum bir millet henüz millet olma yeteneğini kazanmamıştır" sözlerini hatırlatan Yağmur, Atatürk'ün öğretmen ve eğitime verdiği önemi ifade etti.

Konuşmaların ardından Kırşehir Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri tarafından çeşitli gösteriler sunuldu. Günün anlamına yönelik şiirler okunurken, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

KIRŞEHİR ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİNDE MUHTEŞEM GECE
KIRŞEHİR ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİNDE MUHTEŞEM GECE
KIRŞEHİR ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİNDE MUHTEŞEM GECE
KIRŞEHİR ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİNDE MUHTEŞEM GECE
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 16:31:04
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 21:23:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?