2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

2 milyon fidan toprakla buluşacak

Kırşehir'de ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde, 2008 yılı sonuna kadar 2 milyon fidanın toprakla buluşturulacağı bildirildi.

Ağaçlandırma çalışmalarında hatıra ve özel orman yapımı için talebin yüksek olduğunu kaydeden Çevre ve Orman İl Müdürü Reşat Karaca, "Bu sene Boztepe yolu üzerinde bulunan esnaf konutları bölgesine 7 bin dönüm alana 1.5 milyon fidan dikeceğiz. Ömerhacılı kasabasında 2 bin 500 dönüm alana 500 bin adet fidan dikilecek. Yani toplamda yaklaşık 10 bin dönümlük alana 2 milyon adet fidan dikilmiş olacak. Bu çalışma 2008 yılında yapılacak. 14 bin dönümlük alanda bakım çalışması için hazırlıklarımızı yaptık. Hatıra ormanı ve özel ağaçlandırma alanları için çalışmalar var. Vatandaşlarımızdan yoğun bir şekilde talep geliyor" dedi.

Özel ve hatıra ormanı taleplerini değerlendirmeye aldıklarını kaydeden Karaca, "Şu anda Kaman Meşeköy ve Tepeköy de yaklaşık 950 dönüm alana 200 bin YTL civarında ödenek çıktı. Bu iki köye toplam 200 bin adet fidan dikilecek. Önümüzdeki yıl hatıra ormanı sayısının ve özel ağaçlandırma çalışmalarının artarak devam edeceğini tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Belediye'nin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı'na tahsis ettiği yaklaşık 100 dönümlük araziye dikilmek üzere Esnaf Odalarına 12 bin fidan verdiklerini de söyleyen Karaca, Esnaf Ormanı'na 12 bin fidan vermekle birlikte teknik destekte yaptıklarını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 17:12:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?