7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

20 bin üniversiteliye iş müjdesi!

20 BİN ÜNİVERSİTELİYE İŞ İMKANI

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, 20 bin yeni polis memuru alımı için kanun teklifi hazırlayıp Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduğunu ve Plan Bütçe Komisyonunda kabul edildiği müjdesini verdi.

Abdullah Çalışkan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 20 bin polis memuru alımı için hazırladığı kanun teklifinin görüşülerek kabul edildiğini ve TBMM genel kuruluna gönderildiğini açıkladı. Kanun teklifinin içeriği hakkında bilgi veren Çalışkan, "Teklif sayesinde , Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 20 bin yeni polis memuru kadrosu tahsis edilmiş olacaktır. Hazırlanan kanun teklifi 1 Temmuz'dan önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden çıkartılacaktır. Bin adet polis memuru Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilatına 19 bin adet polis memuru ise taşra teşkilatlarına görevlendirilmesi planlanan polislerin atamaları bu yıl yapılacaktır" dedi.

AK Parti iktidarında emniyet teşkilatının sürekli desteklendiğini vurgulayan Çalışkan, özellikle yeni alınan personellerle birlikte teşkilat içerisinde dört yıllık üniversite mezunu polis memuru sayısının belirgin olarak artacağını, teklif ile polislik mesleğine başvuru yaş sınırının da yükseltileceğini belirtti.

Teklifte, polislik mesleğine başvuru yapmayı planlayan dört yıllık üniversite mezunlarının eğitim süreleri de göz önüne alınarak eskiden belirlenmiş olan 27 yaş sınırı 28'e çıkartılırken, askerliğini yapmış kişiler için daha önce 29 olarak belirlenmiş olan yaş sınırı 30'a çıkarılıyor. En az 4 yıllık yüksek öğretim kurumlarından ve bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olan, sınav tarihi itibariyle 28 yaşından gün almayan erkek ve kadınlar ile askerliğini yapmış 30 yaşından gün almamış erkek adaylar arasında yapılacak seçme sınavında başarılı olanlar, 6 aydan az olmamak üzere polis meslek eğitimine alınabiliniyor.

Kanun teklifinin yeni unvanları da getirdiğini hatırlatan Çalışkan, "Emniyet Genel Müdürlüğünce ihtiyaç duyulması halinde, en az 10 yıl görev yapmış veya 35 yaşından gün almış polis memurları arasından ''baş polis memuru'' kadrolarına, baş polis memuru olarak 6 yıl görev yapmış olanlar arasından ''kıdemli baş polis memuru'' kadrolarına atama yapılabilecektir. Ayrıca yeni kanun teklifinde, "kıdemli baş polis memuru baş polis memurunun, baş polis memuru ise polis memurundan hiyerarşi açısından üstün olacağını, teşkilatta bomba imhasında görev yapan polis memurlarının bomba imha tazminatlarından, damga vergisi hariç hiçbir kesinti yapılmayacağını ve Polis Akademisi öğrencilerinin aldıkları yetim aylıklarının da kesilmemesini öngörüyor" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 14:49:05
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 15:56:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?