6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

'2007 hizmet yılı olacak'

Kırşehir'in Kaman İlçesi'nde, belediye tarafından hazırlanan birçok projenin 2007 yılı içerisinde hayata geçirileceği bildirildi.
 
Belediye Başkanı Turgut Arslan'ın vefatıyla Belediye Başkanlığı görevine seçilen Necati Çolak, Kaman'da 2007 yılında birçok projeyi hayata geçireceklerini kaydetti. Özellikle vefat eden Belediye Başkanı Turgut Arslan'ın projelerine önem vereceklerini ve çalışma başlattıklarını belirten Başkan Çolak, "Kaman halkı şu hususu çok iyi bilmeli. Biz, merhum Turgut Arslan'ın ilke ve prensiplerini kendimize örnek alacağız. Önceliğimizi her zaman daha önce hiç hizmet gitmemiş mahallelerimize verdik. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz" dedi. 

Asfalttan parkalara, yeşil alanlardan çevre düzenlemelerine kadar her alanda proje hazırladıklarını belirten Başkan Çolak, "Yaklaşık 2.5 yıllık bir görev süresince Kaman'a ve hemşehrilerimize layık olmak için bütün ekibimizle çalışacak ve hizmet üreteceğiz. Çağdaş belediyeciliğin bütün gereklerini yerine getirip, halkımıza en iyi hizmeti sunabilmek tek hedefimizdir. Çalışmalarımızda hemşehrilerimizin ve çalışanlarımızın katılımı ve memnuniyeti göze alınacaktır. Hizmetlerimiz şimdiki ve gelecekteki ihtiyaçlar doğrultusunda şeffaf ve demokratik bir ortamda yürütülecektir. İnsan haklarına ve çevreye saygılı, sürekli gelişme içerisinde hızlı ve kesintisiz hizmet sunulacaktır. Vizyon olarak ilimizde önder, ülkemizde örnek belediyeciliği seçtik" diye konuştu.

"2007 HİZMET YILI OLACAK" 

Rutin belediye hizmetlerinin yanı sıra imkanlar dahilinde yatırım yapmaya çalışacaklarını dile getiren Başkan Çolak, "Su ve kanalizasyon projeleri devam ediyor ve bitme aşamasına gelmiştir. Kanalizasyon arıtma tesisi kurmayı düşünüyoruz. Yine kısa sürede tamamlayarak Kütük Evi'ni sosyal bir tesis haline getirmek istiyoruz. 2007 yılı içerisinde Müderris Mahallesi, Hazarkent ve Sarıuşağı Mahallesi'ne yol düzenleme ve parke çalışmaları yapacağız. Önümüzdeki dönemde vergi dairesinden Kaman'ın Ankara çıkışına kadar sıcak asfalt, Savcılı Durağı civarını ve İstiklal Caddesi ile Gölboğazı ikinci caddesini kilit parke yapacağız. Bu çalışmaların yanı sıra Kaman'ın ağaçlandırılmasına büyük önem vereceğiz. Bahar ayıyla birlikte ağaçlandırma çalışmalarına hız vereceğiz" dedi.
 
Kamanda sosyal ve kültürel faaliyetlere hız vereceklerini vurgulayan Başkan Çolak, "Belediye bünyesinde Kültür Müdürlüğü oluşturmayı düşünüyoruz. Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivali'nin uluslararası boyuta taşınması için gerekli girişimleri başlatacağız. Kaman cevizinin üretilmesi için de hemşehrilerimize katkı sağlayacak ve Kaman cevizini dünyaya tanıtacağız" dedi. Başkanı Çolak, açıklamalarını şöyle tamamladı:
 
"Yapacak çok işimiz var. Belediye gelirlerinin yetersiz olması birçok yatırımı gerçekleştirmemizi engelliyor. Ama şunu unutmayalım ki çok çalışkan ve hizmet sevdalısı bir milletvekilimiz olan Sayın Mikail Arslan var yanımızda. Kendisine sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Gelirlerin eksik olduğu ya da yapmak istediğimiz projelerde bize her zaman yardımcı oluyor. O, Kırşehir ve Kaman için bir şans."
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 11:51:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?